Forum

Posao na Brodu => Život na Moru ~ Life@Sea => Pitanja i Odgovori => Topic started by: Lu Salome on 05/February/2018

Title: Na brod u postoperativnom periodu
Post by: Lu Salome on 05/February/2018
Pozdrav drugari,
Kako i naslov teme kaže, operisana sam pre tačno nedelju dana; iznenada su mi pukle ciste i napravile haos na jajnicima, puštena sam kući pre 3 dana, konce mi skidaju za par dana, a ja treba da putujem za tačno nedelju dana na Carnival Elation. Doktore sam obavestila o tome, oni su u fazonu da to radim na sopstvenu odgovornost, ali da bi svakako bar neki naredni period trebalo da izbegavam naprezanje, teret itd. Odlaganje odlaska ne dovodim u razmatranje jer sam jedva sa dečkom uspela da dobijemo isti brod i datum, a da ne odem, bar vi ovde znate kroz koje smo muke i čekanje prošli da bismo dobili taj loe, novac za lekarske, vakcine, karte, vizu, da i ne pominjemo.
Ono što me teši je što prve 4 nedelje treba da budemo na tom bar koledžu, pa ima li nekog da mi potvrdi nadu da to nije toliko naporno kao što sam posao barwaitress kasnije jeste? Jer te 4 nedelje bi mi koliko-toliko pomogle da se oporavim.
I čisto da pitam, za ne daj bože, budem li imala nekih problema sa cistama tamo u tom pogledu da krvarim i ne mogu da stojim na nogama, plaćaju li mi oni kartu kući ili je parola "snađi se"?
Čitala sam da dosta zavisi od kompanije i od tipa zdravstvenog problema, ali eto konkretno ginekološki problem i Carnival kompanija.
Title: Re: Na brod u postoperativnom periodu
Post by: Princ na belom brodu on 05/February/2018
Za prvu nedoumicu i nameru da se ukrcaš uprkos situaciji ću se praviti da taj deo teksta nekako nisam primetio... Razum me navodi na samo jedan prihvatljiv savet, ali znam da je tvoj ulog veliki, iz kog god ugla se pogleda.

Za pitanje na kraju imam odgovor: kakav god da je razlog iskrcaja, kompanija je u obavezi da te o svom trošku pošalje nazad.
Jedino u slučaju da posle iskrcaja koji je nastao zbog tvoje neodgovornosti želiš da se vratiš, onda bi kompanija tražila da im nadoknadiš troškove koje su imali zbog tebe kao uslov da te prime.
Title: Re: Na brod u postoperativnom periodu
Post by: Lu Salome on 05/February/2018
Prinče, kao i uvek, hvala na odgovoru.
Svakako onda ništa ne mogu da izgubim. Uz malo sreće, biće sve kako treba.
U suprotnom bih se kajala ceo život zašto nisam pokušala.