Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - LizzardKing

Pages: [1]
1
Predstavljanja / Introduction & Questions
« on: 12/September/2016 »
Pozdrav svima! Ja sam Aleksandar i iz Srbije sam.
Razmisljam da sledece godine apliciram za posao na kruzeru (i nadam se dobijem ga) pa ima nekoliko (ili dosta :) ) stvari koje me interesuju.
I zelim takodje da pohvalim i preporucim ovaj forum svima onima koji zele da se upuste u avanturu rada na kruzeru.

Ono sto me interesuje:

- Za prvi put na brodu, za koji posao bih trebao da apliciram? Moje radno iskustvo se sastoji od 7 godina rada u prodavnici autodelova tako da kontam da bi jedino mogao da dobijem posao cistaca i to u prostoru za osoblje posto valjda za cabin (hotel) steward je potrebno prethodno iskustvo rada na brodu. Engleski govorim i razumem vrlo dobro, jedini problem mi je pisanje (sto se moze videti po gresci koju sam napravio u username-u haha).
- Koliku platu mogu da ocekujem kao utility cleaner, koliko se ostaje na brodu (tj. duzina ugovora) i koliko ima odmora pre nego (ako) se ode opet na brod?
- Brodovi uglavnom isplovljavaju iz New Yorka jel' tako? Avio kartu do tamo placam ja a pretpostavljam i kad se budem vracao posle odradjenog ugovora ili mi agencija (Safe Cruise) plati?
- Procitao sam negde i da postoji neki putni depozit u slucaju da te posalju ranije kuci pa da od tog novca plate kartu nazad. Jel' to istina i ako jeste, koliko obicno iznosi taj depozit.
- Jel' plata na brodu leze jednom nedeljno i koliko novca bi uglavnom trebalo da spremim pred put?
- I posto bih prvi put i leteo avionom, jel' me saceka neko na aerodromu ili moram sam da se snadjem do luke?

Nadam se da cu dobiti odgovore na sva pitanja i hvala svima unapred. :uzdravlje:

Pages: [1]