Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - tomico

Pages: [1]
1
Solidan broj presedanja za prvo letenje. Ako ništa naučiću proceduru do detalja.

Ako neko bude u prolazu neka mahne  :wave:

2
Pozdrav svima!

Posle milion nedoumica od apliciranja do sad, nadam se da je ova među poslednjima pred isplovljavanje:

Naime, nakon svih standardnih peripetija, dobio sam čuveni LoE za poziciju 'Recreation Staff' za NCL. Planirano ukrcavanje je 7. februara na Norwegian Dawn. Do ukrcavanja mi je ostalo jedino da izvadim C1/D vizu.

Međutim, đavo ne da mira, pa se našao jedan potencijalni problem: pasoš mi važi do decembra ove godine.
Za vizu sam proverio, dovoljno je da pasoš važi do kad planiram da sam na brodu, što je negde sredina avgusta. Znači u ambasadi ne bi trebalo da bude problema.
Ali uzmem da iščitam još jednom LoE i primetim da na njemu piše da je, citiram, 'u mojoj odgovornosti da sa sobom na brod ponesem vizu i pasoš koji važe još najmanje godinu dana'. Moj pasoš će od trenutka ukrcavanja važiti do kraja ugovora, ali ne i tih godinu dana, već nekih desetak meseci. Niko kome sam do sad slao potrebne kopije pasoša, ni iz kompanije, ni iz agencije, nije mi sugerisao ništa.

Moje pitanje je: Ima li neko iskustva, šta sad činiti:
1) Ništa, to što piše na LoE je čista formalnost i niko neće praviti problem dokle god su dokumenta važeća za vreme ugovora. Sedi i čekaj ukrcaj.
2) Produžavaj hitno pasoš, pa sa novim pasošem na razgovor u ambasadu, iako na LoE piše broj starog pasoša.
3) Produžavaj hitno pasoš, ali nakon dobijanja vize, pa nosi sa sobom oba pasoša, i stari sa vizom i novi.
4) Nešto četvrto?

3
Predstavljanja / To Whom It May Concern
« on: 17/January/2019 »
Pozdrav svim veteranima, prvačićima i onima koji listaju iz senke.

Red je da se za prvi post predstavim:

Aleksandar iz Valjeva ovde, 23, večiti student.

Baš zbog ovog 'večiti' dugo već razmišljam kako zaraditi velike pare za malo vremena. Do sad sam radio i učio, bez mnogo uspeha, u suštini samo preživljavao dane. Te odlučih da prvo zaradim, pa na miru učim koliko god da je potrebno.

Ideju mi da rođo koji već godinama radi na brodu. Uputi me na Jelenu iz Employment Power, i ja u decembru odlučim da probam putem mora. Jelena mi predloži otvorenu poziciju 'Recreation Staff' za NCL, hitno traže nekoga sličnog, meni se svidi opis i konkurišem. Skype interviju par dana kasnije prođe super. Sakupim dokumenta, uputim se za Beograd, naprimam se vakcina, obavim medikal, posle se nakrkam slatkog i masnog za praznike. I evo pre neki dan me obraduje LoE - ukoliko sve na razgovoru za vizu sledeće nedelje prođe kako treba - 7. februara ukrcavanje na Norwegian Dawn! Bukvalno dan kasnije rođendan, znači prvi dan na poslu iz snova. Društvo već sumnja da idem turistički.

Želeo bih da zahvalim svim veteranima na korisnim postovima nakupljenim prethodnih godina. Bukvalno sam na svakom od 1000 stepenika ka isplovljavanju imao neku nedoumicu, još uvek ih imam, ali uglavnom sam uspevao ovde naći odgovor ili onu rečenicu koja donosi mir i odnosi sumnju u neku od milion formalnosti kroz koje prolazimo.

Takođe, želeo bih da kritikujem novije članove što su se razmazili jer su dobili na tacni sve odgovore, te se nisu odužili i update-ovali neke od bitnih tema čije se okolnosti svake godine drastično promene. Ili što nisu makar ostavili svoja iskustva. Čast izuzecima. Tuga me uhvati kad vidim da ljudi koji čak više ni ne rade na brodu moraju održavati forum živim i truditi se da pomognu koliko mogu. Stoga obećavam da ću se odužiti koliko god budem mogao svežim informacijama kako budu pristizale. Da makar odnos pitanja i datih odgovora bude u korist ovih drugih.

Uzdravlje! :uzdravlje:

Pages: [1]