Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mezzomarinero

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 25
1
Pozdravi / Pozdrav
« on: 03/April/2016 »
Nisam zaboravio forum Sefe. Javljaju se buduce kolege u "inbox" sa pitanjima vezanim za MSC. Koliko mi je poznato MSC je narucio 6 novih brodova, "Meravglia" i " Seaside" i " Meravglia plus". Uskoro se ponovo cujemo sretno i mirno more.  :uzdravlje:

2
Imas tamo elektricare, "plumbere" i makina su ekipa iz ex Yu. Mozda medical i shop jos. Sretno i mirno more.

3
Pozdrav za kolege. Izvinjavam se sto se nisam javljao ranije ali nisam zaboravio na Vas. Da ne ponavljam se po istim pitanjima veterana jer mala je razlika u odnosu na prosli ugovor. Jedina razlika sto sam sada sam bio u svom dept 5 meseci,recimo test kompanije da vidi da li cu se snaci. Proslo je sve ok,ja zadovoljan kompanija takodje i plovimo dalje. Trenutno na odmoru i uzivanje sa najmilijima.Sretno i mirno more kolegama i onim koji planiraju da plove.  :uzdravlje:

4
Price Veterana ~ Cruise Ship Job Veterans / Re:
« on: 10/October/2015 »
Pozdrav sa Precioze, :-)

Sent from my D6603 using Tapatalk


5
Price Veterana ~ Cruise Ship Job Veterans / Re:
« on: 08/October/2015 »
Nije ti bilo lose znaci ? ;-)

Sent from my D6603 using Tapatalk


6
Ma kakav  nemacki jezik. Ovde Italijani citaj Napolitanci i neznaju engleski jezik. Cela ta frka za toliku radnu snagu za buducnost zato sto se prave  novi brodovi je pod znakom pitanja a pogotovo sa prostora ex Yu podrucja. Prvi brod bi trebao da se pojavi 2017 a sledeci 2019 i itd. za nize pozocije na brodu su uglavnom kolege iz Indonezije,Brazila,Madagaskara,Hondurasa. Ako zelite da radite za MSC ucite italijanski jezik bice vam lakse u pocetku.
Kao sto Azra rece u svom izlaganju je 90% tacno. Za sve pocetnike rada na kruzeru MSC je dobra kompanija a ko zeli vise tesko ce napredovati ako nije sa Apeninskog poluostrva.Sretno i mirno more.

7
Kod MSC-a se moze prijaviti na njihovoj stranici. Tvoja molba ce biti razmatrana jedino ako si imao prethodno iskustvo rada na brodu i to sa dobrim ocenama. Za pocetnika jedino preko agencija se moze aplicirati. Agencije su razne sto sa ex-JU podrucja ili drugih drzava istocnog bloka. Sretno i mirno more.  :uzdravlje:

8
 I da li je neko primljen da radi na kompaniji MSC povodom intervjua koji je organizovan u Skoplju 16-21 Feb 2015 ? I da li je odrzan uopste jer vidim da se opet oglasavaju za istu kompaniju polovinom aprila ?

9
Ne zelim da zvucim surovo ali osoba koja zeli ovde pomoc ima problema sa pravopisom pa je i to mozda razlog sto nema odgovora na molbu.

10
Valjanost kompanije mislim da nije direktno vezana za pretpostavljene ili ti nadredjene osobe. A ako je najgora kompanija u kojoj radis onda nema odgovora na drugi deo pitanja tj koja je najbolja. A ako sedis kuci moze da znaci dve stvari, ili roditelji imaju mnooogggooo novca pa se moze dangubiti ili u drugom slucaju da su ljudi "prepametni" pa nece da rade za male pare ili da grbave kicmu zarad kucnog dangubljenja i gledanja TV-a i sl.stvari.  :uzdravlje:

12
Sto se tice MSC-a u njihovoj "Standard Procedure" dozvoljeno je osobama sa staroscu( ili mladoscu) 18godina(godinica) raditi. Zelim brz ukrcaj i sretno.  :uzdravlje:

13
Pitanja i Odgovori / Re: par pitanja
« on: 08/March/2015 »
Zavisi od pravila kompanija,kadeti mogu biti u eng ili deck dept. Kod MSC-a kadeti mogu slobodno da se  krecu po brodu van radnog vremena pod uslovom da nose svecanu uniformu.Kod MSC.a kadeti Deck Dept spavaju sami u kabini mada se nesto i tu menja moguce je da ce u dvoje dok u ENG Dept vec spavaju ponegde u dvoje a negde i sami.Pod terminom " u dvoje" mislio sam sa  jos jednim kolegom a ne bracni par :). Sretno i zelim brz ukrcaj !

14
Marlins koji si polagao preko doticne agencije mozes a i trebalo bi da mozes sam da isprintas pod uslovom da imas kod koji je agencija ukucavala kad si polagao. Ako si agenciji platio polaganje onda su duzni da ti daju taj kod jer je TVOJ a ne njihov. Mozes da ih pitas da ti posalju a ako su dobre volje poslace ti a ako ne onda spremi 10 evra za ponovno polaganje. Sretno !!!

15
Hvala na odgovoru !!!

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 25