Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Majst0r

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 39
1
Evo prošlo je 8 godina od mojih prvih koraka u ovom smjeru. Baš sam se sjetio ove priče, a sada radim na megajahtama, ali svejedno vas sve želim podsjetiti da se držite zakona, budete hrabri i živite i postulate u skladu sa vlastitim moralnim vrijednostima (vrlo često znači i u skladu sa zakonima).

Pozdrav svima

2
IT poslovi / Re: IT Specialist
« on: 10/March/2017 »
Cestitam, sminda. Samo uporno. Pazi se indijaca i uredske politike.

Sretno

3
Prava i obveze pomoraca prema zakonima RH / Re:
« on: 17/February/2016 »
Za sve koji mi šalju poruke oko zakonskih procedura vezanih za prijavu poreza na dohodak i doprinosa: Izašao je RRIF veljača 2016.-te (br.2/16) u kojem je veliki članak sa SVIM informacijama, izračunima, osnovicama itd. koji se odnose na pomorce (str. 177-188). Tamo su i primjeri izracuna, popunjavanja obrazaca, itd. Da ne bi morali kupovati, navratite u neki knjigovodstveni servis i pitajte da si iskopirate te stranice (kako sam i ja napravio). Većina knjigovodja su pretplaceni na RRIF časopis.
Onaj moj stari post nije više potpuno točan vezano za prijavu poreza na dohodak. Potrebne su neke izmjene. Možda pretipkam kad uhvatim vremena.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk


4
Cruise Lines / Re: AIDA Cruises
« on: 13/April/2015 »
za Aidu ukrcava Split Ship Management, ne znam da li je to oduvijek bilo i da ce i dalje ostati. Ali ja sam se kod njih prijavio za IT officera(nije pisalo za koju firmu) i ponudili su mi Electronic Officer-Entertainment, poslali aplikaciju koju sam ispunio i dopunio sa dokumentima. Sada cekamo odgovor od AIDA-e. Ugovori bi trebali biti 4-2, zbog odvojenosti od gostiju nije potreban njemacki, samo engleski. Čekam skoro vec mjesec dana na odgovor, iz SSM-a odgovaraju samo da budem strpljiv :)

to barem nije problem  :D

Javi mi se na pm da ne srljas okolo tako napamet.

5
Za sve koji imaju pravi telefon (Android), instalirajte si Mobiwol (No Root Firewall).

U firewall postavkama blokirajte background data (swipe udesno) za sve aplikacije osim eventualno email aplikacije (gmail npr), viber, skype, itd. kako bi vam dolazile obavijesti dok je telefon zakljucan.

Ovako je meni namjesteno.. upaljen mi je wifi non stop.. nema "skrivenog" background data transfera jer ovako sve ide preko firewalla (odnosno lokalne VPN veze koju aplikacija napravi). Dakle, stalno ste online.. promet se skoro ni ne trosi jer su dozvoljene samo chat poruke i notifikacije. Aplikacije mogu na internet samo u "foreground modu" - kad su otvorene na ekranu.

6
Uvjerenje o nekažnjavanju / Re:
« on: 31/March/2015 »
Da...

7
U Hrvatskoj "Potvrda o nekaznjavanju" ne postoji u smislu naziva dokumenta. U Americi, da. Oni imaju Criminal Background check i to su svima dostupni podaci i koje poslodavac ili netko drugi moze traziti na uvid.
U Europi su opcenito zakoni o zastiti privatnosti gradjana znatno bolji nego u Americi, zato takvog dokumenta nema. Ne moze nitko osim suda (pa ni ti sam) dobiti dokument u kojem pise da li si bio prethodno kaznjavan ili ne (Izvadak iz kaznene evidencije).

Dokument koji sud izdaje je potvrda da se protiv tebe trenutno ne vodi kazneni postupak.
Ti nisi duzan dati odgovor na pitanje da li si bio prethodno kaznjavan ili ne, a oni to ne mogu ni provjeriti bez obzira na tvoj odgovor.

EDIT: Da ne mislite da pricam napamet: https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/drzavljanstvo-i-isprave/uvjerenje-da-se-ne-vodi-kazneni-postupak/1625
Dakle, u trenutku stupanja na snagu pravomocne presude, moze se dobiti ovo Uvjerenje. Cak i da si npr. osudjen na 2 godine uvjeta s kaznom zatvora. Nadalje, uvjerenje izdaje nadlezni sud prema mjestu prebivalista. Taman i da se vodi kazneni postupak pri nekom drugom sudu (u drugoj Zupaniji), opet mozes dobiti ovo uvjerenje. U svrhu zaposljavanja u inozemstvu ili za potrebe vize, ne moze se dobiti izvadak iz kaznene evidencije.

8
Disney Cruise Line / Re:
« on: 16/March/2015 »
S obzirom da DCL ima 4 broda, nitko ti neće jamčiti da ćeš ići na Fantasy. Uostalom, mogla bi raditi i u Crew Shopu npr.

9
Znam za jednog dečka sa naših prostora koji se pre neki mesec prebacio iz Carnival-a u Disney. Nadam se da će svratiti na forum da podeli svoja iskustva. ;D

Da, to je kolega ld3d s foruma. On je sad na Disneyu kao IT Analyst.

10
Super stari ja se tek ukrcavam 14.03

Bit ce vas troje "nasih" u subotu. Ti i jedna cura iz Srbije ste new hire i jos je jedan decko iz Hrvatske. Svi ste dining room.

11
Price / Re:
« on: 19/February/2015 »
Isto se osjećam prvi tjedan na brodu i nakon 5 godina. Takav je to posao. Drži se i fokusiraj se na posao.

12
Zanimljivosti / Re:
« on: 14/February/2015 »
Ne. Cekam ukrcaj na Princess kao 3rd ETC i prvi mi je ugovor. A inace dugo radim kao IT a elektronika mi je bila hobi. Vidim da si ti sve prosao pa ako nije problem da ti se po nekad obratim za pomoc.


Ne smijem stavljati slike. Pogledaj na google "Rittal LCP" pa "cable porn" i dobit ces sliku kako to otprilike izgleda.   :D

Ako sto treba pomoci posalji mi poruku.

13
Heh... da vidite samo kako to ovdje izgleda... cable porn, svi rackovi s vodenim hladjenjem i automatikom.

Not impressed. :)

14
Ima dosta "naših" ovdje. Opušteno samo.

15
Koji posao odabrati? / Re:
« on: 11/December/2014 »
Pomorskih elektro-tehničara nedostaje na svim kompanijama i s tim se ukrcava možda i najlakše. U offshore se isto lakše uleti kao elektrotehničar nego npr. navigator. Evo i ja sam zbog sličnih razloga nakon godina u IT-u prešao nazad u elektrotehniku na brodu.

Pages: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 39