Juce se vratih iz ambasade, pa rekoh da doprinesem svojim iskustvom. Kada dodjete ispred zgrade u kojoj se nalazi obezbedjenje, cekate tu sa grupom ljudi koji su isto kao i vi dosli zbog apliciranja za vizu i sl.
Ljubazni covek iz obezbedjenja vas proziva, stajete u red i ulazite jedno po jedno. Ostavite mobilni i stvari ako nosite, (torbu, fasciklu) provuku ih kroz skener, fasciklu sa dokumentima dobijete nazad, i dobijete broj sa kojim podizete stvari kada zavrsite sve. Tada vas ljubazni radnik obezbedjenja uputi u sledecu zgradu, gde kada udjete, cura na salteru vas odmah pita da li aplicirate za vizu, vi kazete da, date joj vasu dokumentacija, ona vam sa osmehom dodeli broj i sednete u cekaonicu i cekate da se vas broj pojavi iznad jednog od saltera, kao u bankama npr. Na prvom salteru sam razgovarao sa Srbinom (ili Amerom koji prica srpski kao maternji) : ) koji me je pitao da li mi je prvi ugovor, da li sam se bavio fotografijom i pre, za koga sam radio, kako sam dosao do posla (preko koje agencije) kao i sa kim sam razgovarao u agencije. Posle toga opet sednete, i cekate da vas broj izadje na sledecem salteru. Na sledecem salteru me je cura, Amerikanka, zamolila da dam otiske prstiju. Prvo cetiri leve, pa cetiri desne ruke, i zatim oba palca. Stavite ih na skener i uzivate

Posle toga cekate da se vas broj pojavi iznad treceg saltera. Tu me je jedan momak, Amerikanac, pitao da li mi je prvi put da radim za Carnival, imam li rodjake ili prijatelje u USA, da li sam i pre radio kao fotograf, i to je to. Rekao mi je da je viza odobrena, have a good one...
Napustih zgradu konzulata, otidjoh do kucice gde je obezbedjenje da pokupim stvari i zatim se uputih na stajaliste 42-ojke.
Info za one koji nisu iz Bg-a. 42-ojku mozete da cekate kod zeleznicke stanice
za sada. To je izmenjena trasa zbog radova na Autokomandi, a pocetna stanica joj je u Bircaninovoj u blizini Slavije i inace ide preko komande. Vise o tome na Plan Plus sajtu pa izaberite "Gradski saobracaj". Da ne bi izvisili slucajno zbog promene reda voznje, najbolje da odete uz Nemanjinu prevozom, ili ako vam se da peske do Bircaninove.
Ako ima nekih pitanja, rado cu odgovoriti