kad kazes da to i ovdje radis, na sta tacno mislis? vjeruj mi da ne radis sve to. i ja citam evo dvije godine ovaj forum i vidim raja kaze kako je sve to i prije radila. kako je to moguce? na kakvim ste vi to televizijama radili?
mozes buraz, ako je tv u pitanju, na poslu prosetat do kolega vidjet sta oni rade. bilo sta da radis trenutno valjace ti da znas sta i kolege rade. ja kako sam skonto najzahvalnije je otic radit ovo sa npr tehnickog vodstva, il ako si u studiju snimo, najbezveznije je otic sa mjesta montazera recimo, il graficara.. daleko od toga da se ne moze sve popecat za par dana, al je*i ga, lakse je kad imas podlogu i znas o cemu se radi.
ovo kazem zato sto ja npr prije par godina kad sam radio ko montazer, nisam znao apsolutno nista o televiziji, o emitovanju.. kasnije ko ENG snimatelj, opet slabo, kasnije u studiju kreno snimat tek tad konto sta se radi, blizu mi ekipa bila.. osim toga muticam sistem u zivo vidio do broda samo kad bi iso snimat inserte u parlamentu, pa vidim njihovog tehnicara onog
matricu na svim mjestima dje sam bio uzme sebi sef tehnike da radi i pravi neko sveto slovo od toga.. skontas da ovo nije snimanje, nije montaza, nije grafika, ni pecing, ni skedjuling, nego je sve to..
mene je stid sto imam 90 postova, a ni prvi ugovor nisam doceko. inace, kad se neko od brodkastera veterana javi ovdje, ja se ko dijete obradujem. najdraze stivo za citanje zadnjih mjeseci, valjda sto je rijetko..