Da se malo javim da ne mislite da sam vas zaboravio. I dalje svaki dan listam ovaj forum.
Evo dok čekam da mi izvuku stijenu iz jame da je mogu početi lupati napisat ću šta sam do sada odradio.
Prvo skontam da ako probam samo preko jedne agencije ko zna sta ce biti jel to sigurno ili ne.
Onda ti ja lijepo moj bajo sjednem za kompjuter i tapa tapa tapa na sve moguće i ne moguće sajtove agencija pošaljem CV. Ko zna mozda negdje i upali.
Samo da se zna za one koji će isto ovo da urade morate pored CV-a imati i spremna pisma preporuke za svaki navedeni posao u CV-u a koji ima veze sa radom na brodu.
Poslije toga prije par dana vidim da Kouzon pravi neku akademiju.
Iskreno prvo sam pomislio da je to kao neki mali kurs trening za pojedine pozicije za rad na brodu, sa ljudima u uniformi koji te onako sa osmehom dočekuju pa ti sve lijepo sve milo da jedva čekaš da vidiš kako to oni tamo rade, da vidiš znaju li ista više od tebe, da naučiš nešto, jer sve je besplatno, tako je bar pisalo na oglasu gde sam pročitao. ma prijavim se ja odma nema tu vrdanja, čekaju me u uniformi sa osmehom dje cu to propustiti.
Najbliža mi Tuzle 100 kilometara reko idem tamo. Mjesto održavanja biblioteka? Biblioteka? Pazi i dalje sam optimista: velika prostorija osvijetljena, puno knjiga na policama, živo cvijeće po coskovima, one knjige mirišu pa brat bratu kao neka kapetanska kabina u najmanju ruku. ( naravno i uniformisane domaćice koje se i dalje osmjehuju i jedva čekaju da te nešto nauče).
Sa ovih ostalih sajtova još niko nista ne javlja, te ti ja ključ u auto i vozi miško put Tuzle... ( e evo izvlače mi ogromnu kamenčinu pa moram prekinuti da ne bi popio otkaz a još ni na brod nisam otišao, čim ovo polupam, ću se vrnem da završim ovo pisanije)
Послато са D2303 уз помоћ Тапатока