Pozdrav svima, ispravite me ako grijesim ali nigdje ne nalazim neciji post da je pokusao/la aplicirati za posao cruise directora ili da na toj istoj poziciji radi. Da skratim pricu maksimalno ja sam odradio 2017. godine ljetnu sezonu kao purser na Luftneru te 2018. zimsku na MS Excellence floti preko Riveradvicea kao nighty. U meduvremenu sam odradio 2 ljetne sezone na turistickim kruzerima na Jadranu(do 40 gostiju) bas kao cruise manager.
Trenutno zavrsavam magisterij na fakultetu turizma,sto ce biti otprilike gotovo u lipnju te planiram odraditi jos jednu sezonu na gorenavedenim turistickim kruzerima jer mi se ne isplati ici sad na rijeku dok to ne zgotovim ali nekako me sve vise privlaci ideja da nakon toga se vratim. Jedan od glavnih razloga je svakako duzina sezone, jer ode kod nas ugovor traje 4,4.5 mjeseca sto je premalo za preziviti cijelu godinu naspram 8,9 rijecnih. Zanima me ima li neko osobno iskustvo ili nekog poznanika da radi kao cruise director?
Po svome dosadasnjem iskustvu posao je u sustini isti( guest service, check in, welcome speech, prodaja izleta i eskort na isti, biti na usluzi, osmijeh na lice, informiranje o kruzu i pojedinim destinacijama i sl) tako da tu ne bi trebalo biti problema, a sto se tice jezika engleski mi je na vrlo visokoj razini, a njemacki zasad po mojoj procjeni na nekoj b2 razini,na cijem usavrsavanju radim i naravno bih radio i dalje.
Cudno mi je jer u Luftneru su taj posao radili vecinom Rumunji ( tesko za povjerovat) i Bugari i bili su zaposlenici bas Luftnera odnosno RCS. Po vasem misljenju, isplati li se vise zaposliti u odredenoj carter agenciji (TUI,Reisewelt, Saga itd) ili biti zaposlenik preko RCS,Riveradvicea i sl..
Nadam se da sam bio jasan,i zahvaljujem unaprijed na odgovorima i misljenjima..