Author Topic: duze od 6meseci oslobodjeni poreza u Srbiji ili ne?  (Read 19250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline maliremorker

• Registered
  • *
    • View Profile
Re: duze od 6meseci oslobodjeni poreza u Srbiji ili ne?
« Reply #195 on: 14/January/2023 »
Koliko znam, svi kojima je stiglo su podneli žalbe. Ako to slučajno ne prođe kod domaćih krimi "institucija " , mislim da treba imati plan B i C koji treba da podrže i oni koji nisu imali ništa u 2017. ali su imali kasnije pa još nisu stigli na red za pljačku. Šta mislite, koji bi trebali biti sledeći koraci? Kolektivna tužba protiv "države", Strazbur, blokade ulica zajedno sa frilenserima i ostalim nezadovoljnima, lupanje u šerpe sa prozora  :smack: ili nešto drugo? Kolektivno unajmljivanje domaćih ili stranih advokata?

Takođe, šta raditi sada? Dizanje buke u medijima, na socijalnim mrežama itd? Da li se osloniti na udruženje, koliko su pouzdani? Da ne bude kao sa frilenserima, "zastupanje" iza zatvorenih vrata. I onda dogovor o nečem suprotnom od dogovora sa frilenserima da nema pregovora oko retroaktivne naplate.

I da li uopšte pregovarati sa krimosima ili ići putem sud, ulica, buka sa prozora itd? Mislim da se većina slaže da o bilo kakvoj retroaktivnoj naplati nikako ne treba pregovarati i da je to prvi i osnovni uslov koji niko ne sme da izda, da nema retroaktivne naplate. Kakva je situacija za sledeće godine, da li pregovarati ili im objasniti da postoje sporazumi o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kako pomorci nisu rezidenti, nemaju zdravstveno, penziono itd i reći krimosima da odlepršaju?

Gde komunicirati, možda na ovoj temi jer su mreže prepune botova? Možda se i ovde umnože, ali ovde ih je makar lakše otkriti jer nemaju istoriju objava a nadam se da i admin može da pomogne  :ban:

Kako napraviti pravi decentralizovani oblik odlučivanja koje nijedan pojedinac ili udruženje neće moći da namesti?

Offline wolfns

• Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Neverland
  • Company: Shoreside negde u Carnival Corp
  • Recruitment Agency: Safe Cruise
  • Job Title: ex Elec Officer
« Reply #196 on: 20/January/2023 »

Takođe, šta raditi sada? Dizanje buke u medijima, na socijalnim mrežama itd?
  I to ce trajati 2 dana...premala grupa ljudi je u pitanju da bi ikoga to zanimalo.

I da li uopšte pregovarati sa krimosima ili ići putem sud, ulica, buka sa prozora itd?

U Srbiji se kuka i motika ne dize ni za mnogo ozbiljnije stvari koje uticu na mnogo veci procenat drustva, tako da tesko da ce i za ovo da se digne.

Znam dosta ljudi koji su ogorceni na ovu vlast i koji su isli na proteste, ali dzaba se ide na ulice i pravi buka sa prozora, kad sutra sednuu kafic sa drustvom, od kojih neki rade u drzavnim firmama na uhljeb pozicijama. To su kazu prijatelji...komsije...nisu oni ljudi krivi, kriva je ova drzava i politika. Dokle god takvima krenu svi da pljuju u facu, i dok ih ne bude sramota da izadju iz kuce, nema promene. Nisu "ova drzava i politika" 500 politicara vec oko milion ljudi kojima ona odgovara.

Jos jedna bitna stvar, po gledistu prosecnog gradjanina, pomorci su ljudi koji zaradjuju dobre plate i gledaju kako da izbegnu da plate porez. Ne treba da ocekujemo podrsku ni simpatije od velikog broja ljudi, cak naprotiv.
No trees were destroyed while posting this, however, a significant number of electrons were terribly inconvenienced

Offline maliremorker

• Registered
  • *
    • View Profile
« Reply #197 on: 25/January/2023 »
Ja mislim da je podrška u narodu ogromna, sa kim god sam pričao, podržava i pomorce i frilensere. A ima i onih koji jedva čekaju da se neki čist protest desi pa da se priključe  ::yes::

Šta mislite o ovom protestu 28.01. u 15 h? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0hFnPejnfKjyAehPPJnCGJ8zbWfSPG4CGyWYxeNM1N2x8m3tqM6AxHoBMk2VvNpcpl&id=107287697831786

Ja mislim da treba otići i ako je moguće ne dozvoljavati nikome da govori na mikrofonu. Niti nametanje i pregovaranje iza zatvorenih vrata. A posebno ne onom koji je već pogazio dogovor  sa frilenserima da nema pregovora o retroaktivnom reketu.  Treba se povezivati i organizovati međusobno, najbolje za neki protest koji nije kontrolisan.