Koliko znam, svi kojima je stiglo su podneli žalbe. Ako to slučajno ne prođe kod domaćih krimi "institucija " , mislim da treba imati plan B i C koji treba da podrže i oni koji nisu imali ništa u 2017. ali su imali kasnije pa još nisu stigli na red za pljačku. Šta mislite, koji bi trebali biti sledeći koraci? Kolektivna tužba protiv "države", Strazbur, blokade ulica zajedno sa frilenserima i ostalim nezadovoljnima, lupanje u šerpe sa prozora
ili nešto drugo? Kolektivno unajmljivanje domaćih ili stranih advokata?
Takođe, šta raditi sada? Dizanje buke u medijima, na socijalnim mrežama itd? Da li se osloniti na udruženje, koliko su pouzdani? Da ne bude kao sa frilenserima, "zastupanje" iza zatvorenih vrata. I onda dogovor o nečem suprotnom od dogovora sa frilenserima da nema pregovora oko retroaktivne naplate.
I da li uopšte pregovarati sa krimosima ili ići putem sud, ulica, buka sa prozora itd? Mislim da se većina slaže da o bilo kakvoj retroaktivnoj naplati nikako ne treba pregovarati i da je to prvi i osnovni uslov koji niko ne sme da izda, da nema retroaktivne naplate. Kakva je situacija za sledeće godine, da li pregovarati ili im objasniti da postoje sporazumi o izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kako pomorci nisu rezidenti, nemaju zdravstveno, penziono itd i reći krimosima da odlepršaju?
Gde komunicirati, možda na ovoj temi jer su mreže prepune botova? Možda se i ovde umnože, ali ovde ih je makar lakše otkriti jer nemaju istoriju objava a nadam se da i admin može da pomogne
Kako napraviti pravi decentralizovani oblik odlučivanja koje nijedan pojedinac ili udruženje neće moći da namesti?