Ko hoce ima pravo i da veruje i u teorije zavere ako treba,a nekad i teorije zavere se pokazu kao istinite.. Evo citam danas u Britaniji ko ide u karantin mora da placa zbog novog soja virusa i jos ga cuvari cuvaju. Pa pitam te da li je to normalno,ako tebi jeste...meni nije da sve oko nas bude kao jedan logor i diktatura i ukidanje sloboda.
Ja se u sred korone nisam plasio da idem na brod niti mi se ista desilo,a putovao sam svugde i vozom i avionom po Francuskoj i Nemackoj. A ako ti mislis da treba ljudi da se plase i zive u strahu onda nosi masku 24 sata i zatvori se u kucu.
U uslovima epidemije zarazne bolesti je to savršeno normalno, pošto je cilj da se prate potencijalno zaraženi i da se iz ovog haosa izađe što je pre moguće. Ako tebi nije normalno, pokušaj još jednom da shvatiš da ima već skoro godinu dana otkako je svet otišao u k****.
Samim tim, nije vreme za putovanja iz zezanja. Onaj ko sad putuje van države jer hoće na skijanje ili iz nekog sličnog razloga i zaslužuje da plati mnogo više. Ja bih mu odvalio cenu da se usere jer se nećemo izvući iz ovog nikada ako neko ne može da izdrži godinu dana bez putovanja. Šta, umreće ako ne ode na skijanje ove godine?
Izuzimam iz toga ljude koji moraju da putuju zbog porodičnih obaveza, ili tako nečeg neodložnog. Za poslovna putovanja - neka plate firme koliko treba kad ih već šalju. Velika Britanija ima mekše srce od mene
pošto hoće da snosi bar deo troškova, i ima još vremena za to jer bi odluka trebalo da stupi na snagu 15. februara.
I nema ovo nikakve veze sa strahom ili junačenjem, do sada znamo kako da smanjimo rizik i to je sve. Naravno da ne treba živeti ispod kamena nego se prilagoditi.