Author Topic: Radio sam za kompaniju Scylla/Tauck i dao otkaz nakon 14 dana!  (Read 4825 times)

makelelebg and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Lu

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Croatia
Najmanji problem za kruz kompanije je da posade prave od Azijata.

Ili od Rumunja. Ogromna je zajednica tih ljudi po brodovima riječnim koji vrlo često tlače druge koji nisu "njihovi". Dolaze u parovima, prijateljice, rodbina, ljubavni parovi, a i management je često rumunjski. Šanse da vas prihvate su minimalne. A iz nekog razloga oni mrze nas iz bivše Juge -()-

Offline bass.funk

• Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
    • View Profile
Ili od Rumunja. Ogromna je zajednica tih ljudi po brodovima riječnim koji vrlo često tlače druge koji nisu "njihovi". Dolaze u parovima, prijateljice, rodbina, ljubavni parovi, a i management je često rumunjski. Šanse da vas prihvate su minimalne. A iz nekog razloga oni mrze nas iz bivše Juge -()-

Pa ne znam baš, Azijati su idealni jer će biti zadovoljni sa manje novca i podnosiće više posla. Na njima kruz industrija i počiva. Za Rumune nisam siguran (koliko uopšte može da se generalizuje) jer sam imao sa njima (a i sa drugima) i ovakva i onakva iskustva i nekako je ispalo da sve zavisi od kulture kompanije. Tu je Carnival bio najbolji, niko se nije izd*kavao. To je samo moje iskustvo, verovatno ima i drugačijih.

Offline Lu

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Croatia
Samo sam htjela reći da ih je sve više po riječnim brodovima, na svim pozicijama, od nižih do viših i hoće da svoje dovode i šefuju.
Iz nekog razloga odgovaraju im riječni brodovi i drže se skupa, ko neka sekta.

Offline bass.funk

• Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
    • View Profile
Samo sam htjela reći da ih je sve više po riječnim brodovima, na svim pozicijama, od nižih do viših i hoće da svoje dovode i šefuju.
Iz nekog razloga odgovaraju im riječni brodovi i drže se skupa, ko neka sekta.

Aha, dobro. Ja sam otišao na drugu stranu pošto pišem o prekookeanskim brodovima... :smack:

Offline Popko

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Slovenia
  • Company: Mile
  • Recruitment Agency: Me
  • Job Title: Recni brod
Uzas uzasa.
Scylla je postala smecarska kompanija. Ove 2024 god su iresli svaku granicu normalnog ponasanja. Izrabljivanje do bola za jos manje novca. Sea Chefs i River Advice nista nisu bolji. Veliko je izrabljivanje na recnim brodovima za razliku od prekookeanskih. Mene je hiring team tj HR depart. Scylla pokusao da prevesla za pitne troskove. Znaci pokusavaju na sve zive nacine da prevare radnika pa bar za 10 eur. Na brodovima je zivi uzas od uslova rada. Zaposlili su pitouno nesposobne osobe na visoke radne pozicije pa cak i Hotel Manager pozicije dali nesposobnim osobama. Cuvajte se i sve dobro ispitajte i citajte ugovore. Nikad vise na recni brod niti cu kome preporuciti. I samo ih prijavite udruzenjima pomoraca i inspekciji. Pojedine kompanije su prijavljene i reagovala je inspekcija i bogami su ih kaznili.