Author Topic: Front desk  (Read 660 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Jenny74

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Croatia
  • Company: N/A
  • Recruitment Agency: N/A
  • Job Title: N/A
Front desk
« on: 10/August/2024 »
Lijepi pozdrav svima
Ja planiram aplicirati za posao na recepciji na jesen. Molim lijepo da mi se javi netko tko vec radi na toj poziciji sa švicarskim ugovorom.
Dosta toga mi je jasno međutim imam par pitanja
Hvala😊

Offline Jenny74

• Registered
  • *
    • View Profile
Re: Front desk
« Reply #1 on: 10/August/2024 »
Evo još par info..pokušala sam upasti ove zime i na proljeće međutim okasnila sam, poslje su me zvali ali su mi 3 dana za spremiti se bila jako malo pogotovo što imam mjesec dana otkazni rok u firmi u kojoj radim.
Jasno mi je iz vaših postova da rad na brodu može biti rudnik, znate na što mislim, dugi sati, svaki dan, mali prostor, random roommate itd.
Može li mi netko objasniti kako zapravo izgleda jedan radni dan na Vikingu ili na drugoj riječnoj kompaniji.Za mene jedino dolaze u obzir english speaking kompanije.
Da li i recepcija mora potegnuti kao i ostali odjeli? po 10-12 h dnevno.
Stvarno suosječam sa kuhinjom i restoranom a i sa domačinstvom jer to su odjeli gdje se radi fizički.Radila sam u hotelu dugi niz godina i ti su odjeli bili pod najvećim pritiskom.
Može li netko tko već radi na ovoj poziciji reci koji je prosjek plače sa tipsom.Po mom saznanju to je na nekim kompanijama fiksno a kod nekih nije.Recimo nekih 2000 eura.
Neke kompanije plačaju troškove prvog i zadnjeg prijevoza a neki davaju i neki pocket money za holiday time.
I za plačeni holiday postoje razlike.Kod vikinga je to svakih cca 2 mj po 2 tjedna odmora a kod drugih je malo duži taj period na brodu.
Dalje ono što me zanima je općenito vezano za zaposlenje a tiče se poreza.Koliko sam shvatila, švicarci a i druge zemlje plačaju porez na dohodak koji je u njihovoj zemlji (ili kantonu, nisam sigurna) a mi smo u svakom slučaju dužni drzavi u kojoj imamo prebivalište javiti da radimo. Moramo prijaviti taj posao konkretno poreznoj i onda smo dužni platiti razliku poreza između 2 zemlje ukoliko postoji.A ja sam iz Hrvatske i razlika koju bi trebala platiti postoji.
Molim nekoga tko zna i plačao je da mi kaze o kojem se otprilike iznosu radi za tu neku plaču od 2000 e.
Jasno mi je da ima razlika ali mene čisto zanima neki okvirni iznos.
Znate da moramo sve staviti na papir prije otkaza jednog posla i odlaska na novi.
Svaki info je dobrodošao, hvala vam unaprijed...
Pozdrav iz Zagreba

Offline sukimanijak

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Country: Serbia
« Reply #2 on: 17/August/2024 »
Cao Jenny, evo ovako, da napisem par stvari kako i sta. Radim vec 3 godine za Viking recnu kompaniju kao konobar sa dodatkom da mi iz restorana tacnije JA, menjamo slobodne dane na recepciji. Vecina kompanija na reci su English Speaking kompanije osim ako nije naglaseno, ja koliko znam samo manje kompanije i Arosa su German Speaking ili se trazi poznavanje Nemackog mada ne toliko. Kod nas na brodu je English Mandatory mada i to je diskutabilno, jer gde su nasi, pricas nasim jezikom. Recepcija ima fiksno radno vreme od 8h i radi se u smenama, znaci 1,2 i Night Shift. Eventualno se radi malo vise ako je Embarkation Day, sto znaci kada gosti dolaze/odlaze. Koliko je meni poznato, recepcija nema Tips, ili ako imas, to je personalni i zavisi iskljucivo od tebe i licno tebe. Viking placa samo i samo PRVU I POSLEDNJU KARTU u sezoni, od ove sezone iskljucivo avionsku/voznu kartu i iznosu do 350e. Ako prelazi tu Cifru tvoj nadredjeni, u ovom slucaju HM mora da pise HR da se odobri taj iznos. Holiday Pocket Money ne postoji, a nikada nisam ni cuo za tako nesto. Viking ima najbolji plan i najvise odmora u sezoni. Pricam kao neko ko je bio na Scenic-u gde imas 2 x 2 nedelje. Dok na Vikingu imas 8-9 nedelja. Rotacija je uglavnom u dogovoru sa tvojim Menadzerom. Sada, za porez, jako interesantno, buduci da je kompanija Viking registrovana u Bazelu, placa se porez u Svajcarskoj, sa time sto vi u Hrvatskoj imate dosta uredjen zakon o pomorstvu i pomorcima, sto na primer mi u Srbiji nemamo. Kod Viking-a imas sve kao i kod drugih kompanija, zdravstveno (privatno), socijalno i penziono (takodje Privatno). Prvi put cujem da treba da placas tu razliku u porezu, bilo je price i u Srbiji da treba da platimo i mi porez ovde kao, mada to nema nikakvog smisla buduci da vec placamo tamo, tako da zasto bih ga placao na 2 mesta?  oT Vidi raspitaj se kod tebe u poreskoj, ili idi u Lucku Kapetaniju u Hrvatskoj pa ih pitaj tamo, ili izguglaj zakon o pomorcima u HR. Odmah da ti napomenem da ces ugovor potpisati na jedan iznos (bruto) a dobijaces svaki mesec Neto iznos. Odbijaju ti hranu i spavanje na brodu od plate, zdravstveno, socijalno i penziono. Ako treba jos informacija, slobodno pusti PM, tu sam za sve sto te interesuje. :pilot:

Offline Mobile

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Recruitment Agency: Uspinjaca
« Reply #3 on: 17/August/2024 »
A baš i mene zanima, koliko mesečno zaradi recepcioner na rečnom brodu?

Offline Lu

• Registered
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: 26/August/2024 »
Plaće su od 1800 do 2200 ovisno koja si pozicijia. Imaju voditelja recepcije koji isto radi smjenu, pa dnevni recepcioner i noćni koji radi isključivo noćnu.
Meni je ta noćna smjena najbolja. Nema posla preko noći, ujutro spavaš, a po danu si slobodan. I najvažnije izbjegneš sve drame koje se dešavaju po danu, a vjerujte na recepciji je drama najveća. Svak tko ima problem, od kapetana, pa do gosta prvo će doći na recepciju.
Što se tiče napojnica, nešto uspiju uhvatit kad je ukrcavanje gostiju pa im pomognu sa koferima i onda dobiju nešto,al daleko je to od housekeeping napojnica.

Offline Mobile

• Registered
  • *
    • View Profile
  • Recruitment Agency: Uspinjaca
« Reply #5 on: 29/August/2024 »
A kako ide noćna smena, od koliko do koliko?

Ja radim na recepciji već duže pa znam kako svi dolaze da se žale recepcionerima.