Author Topic: RCCL intervju za 3rd elektricara  (Read 4339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline marin.zahora

 • Registered
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
RCCL intervju za 3rd elektricara
« on: 10/September/2010 »
Dobar dan

Prije svega, pozdrav grupi.

Evo malo citam i vidim da se na ovom forumu mogu dobit stvarno korisne informacije.

Ovako, za tjedan dana bi trebo imat intervju za poziciju 3rd elektricara na RCCL-u preko telefona, pa me zanima, ako neko mozda zna, kakva pitanja mogu ocekivati na tom intervjuu???

unaprijed hvala
Marin

Forum

RCCL intervju za 3rd elektricara
« on: 10/September/2010 »

Offline Majst0r

 • Cruise Ship Veteran
 • Registered
 • *
 • Posts: 578
 • O RLY?
  • View Profile
Re: RCCL intervju za 3ed elektricara
« Reply #1 on: 10/September/2010 »
Ovisi. Ne znaš koji je format intervjua?

Moj je bio u dva dijela. Prvo sam razgovarao sa ženom iz HR o općenitim stvarima tipa: što znam o kompaniji, zašto želim tamo raditi, pa ukratko o prijašnjem iskustvu, koje su mi slabosti, kako sam riješio neki konflikt s nadređenim u prošlosti i sl.

Par dana nakon toga imao sam tehnički intervju gdje su me pitali pitanja iz struke.

Moj savjet ti je da ako si imao nekog iskustva u struci (bilo što s el. motorima velike snage i liftovima ti je bonus) da pređeš u ofenzivu te da im ispričaš što si dosad radio, a da ne čekaš da te oni pitaju ohmov zakon i Kirchoffova pravila. :)

Izvježbaj sve odgovore 10 puta, bar na pitanje o kompaniji, o sebi ("Tell me about yourself"), googlaj za odgovore, ima brdo informacija.

Ne skidaj osmijeh s lica dok razgovaraš bez obzira što je telefonski razgovor. Istjeraj sve iz kuće: ženu, djecu, psa, mačku, prijatelje i rodbinu.

E, da. Ne žvaći žvakaću i nemoj pušiti.  oT

I samo opušteno.
I don't accept private messages! You have been warned. Send at your own risk.

Forum

Re: RCCL intervju za 3ed elektricara
« Reply #1 on: 10/September/2010 »

Offline marin.zahora

 • Registered
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
Re: RCCL intervju za 3ed elektricara
« Reply #2 on: 10/September/2010 »
A rekli su mi da ce bit tehnicki intervju, ali nisu rekli koje podrucje.

Najvjerovatnije ce bit vezano za generatore, motore i slicno..., pa sam mislio da mi netko ko je to vec prosao malo pomogne, u kojem podrucju da s pripremim...


hvala na odgovoru
marin

Offline Majst0r

 • Cruise Ship Veteran
 • Registered
 • *
 • Posts: 578
 • O RLY?
  • View Profile
Re: RCCL intervju za 3ed elektricara
« Reply #3 on: 10/September/2010 »
Ajde onda ovako. Odi na http://www.pomorac.net , tamo ima nekoliko topica na tu temu i mnogo naših brodskih električara koji su tamo već radili.

Evo što je dao search 'RCCL', između ostalog.
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=33
http://www.pomorac.net/forum/showthread.php?t=9

Napravi novi topic u predstavljanjima, predstavi se, objasni sve i pitaj što te zanima.
I don't accept private messages! You have been warned. Send at your own risk.

Offline roly

 • Registered
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Re: RCCL intervju za 3ed elektricara
« Reply #4 on: 12/March/2013 »
Pozdrav!

Vidim da ova tema nije već dugo aktivna , ali me zanima dali ima netko da je u zadnje vrijeme netko primljen za 3rd electrician na RCCL ? Kakav je intervju, ugovor i plaća? Hvala!

Offline BUNTOVNIK

 • Registered
 • *
 • Posts: 27
  • View Profile
Re: RCCL intervju za 3rd elektricara
« Reply #5 on: 29/September/2017 »
evo ovako  proslo je dosta vremje od ovaj topik kad je objaven  ali ljudi sta  cu da traze pitanja za elektricar na brodu milslim da u ovaj topik najlakse mogu da nadzu
jer mu je ime ovaj topik  pitanja i odgovora ja licno sam se namucijo da nadzem neki pitanja tu na forumu za elektricar jedva sam nasao i na kraju mene pita skoro sve pitana  iste ko sta sam video tu na forumu ali ja sam i  dodatno ucio  i preveo engleski svako pitanje mozete prevesti engleski imate dosta odgovora i na wikipedii  ja sam nasao neku tehnicku stranu na  srpski  za strucne termine  da prevede na engleski  zaboravio sam kako se zvala al je mozete naci na google pitanja koje najceste mogu da vas pitaju ide ovako.

1.sta je transformator (Transformator je elektromagnetski uređaj u kojem se električna energija iz jednog ili više izmjeničnih krugova, koji napajaju primarne namote transformatora, prenosi u jedan ili više izmjeničnih krugova napajanih iz sekundarnih namota transformatora s izmijenjenim iznosima struja i napona i nepromijenjenom frekvencijomi snagom.)
2 .kako se stitite kad radite (sefty kondure ,nosenje slem, kad  radis prvo sta radis je da utvrdis beznaponsko napajanje,po potrebu nosis izalacione rukavice)
3. sinhroni motor(Sinhrone mašine predstavljaju mašine naizmjenične struje bez komutatora, kod kojih preobražaj energije nastaje usljed mehaničkog premještanja stalnog magnetnog fluksa polova u odnosu na nepokretan namotaj indukta.)
4.asinhrone masine(Asinhrona (indukciona) mašina je vrsta električne mašine za naizmeničnu struju. Kod asinhronih mašina, brzina obrtanja rotora i brzina obrtanja obrtnog magnetnog polja nisu sihnronizovane, pa otuda ime. Asinhrone mašine za razliku od sinhronih mašina ne mogu da proizvode reaktivnu snagu, pa se uglavnom koriste kao elektromotori.)
5.koliko je cos i fi( standard cos je  1  dok fi je 0,8)
6.cemu sluze diode ( da ogranice protok struje u jedan smer)
7.sta je razlika izmedzu ac i dc jednonasocne i naizmenicne struje ...ac jednonasocna struja ide u jedan smer dok dc naizmenicna ide gore dole ovisno iz frekfrencije)
8.sta je frekfrencija ( promena amplitude za jednu sekundu 50hz je u nasoj mrezi)
9.kako transformisemo 440v   u   220v dc  (tako sta imamo duplo manje kalemova  na sekundarni namotaj)
10.nacini vezivanja elektro motore  (  star,  delta,  i star  delta konekciju star koristimo samo kod el motore do 3 kw nakon 3kw koristimo konekciju star delta ,...star konekcija koristimo samo  dok motor zabrza pri startovanje jer vuce struju manje za tri puta od konekciju delta neki 6 do 10 sekunde rade u konekciju star onda prebaci star delta)
11.sta je fazni i liniski napon  (fazni napon je iz
medu faza i nule a liniski izmedu faza i faza)
12 razliku izmedu alternator i generator (oboje su iste  pretvaraju mehanicku energiju u elektricnu jedino se razlikuju po nacin konstrukcije imate na wikipeddi na netu mozete da nadete to jer ima puno za pisanje )
13 lorencovo pravilo( je  nasoku na induciranu elektro magnetnu silu(struja) je da mimimizira promjenu u magnetni fluks)
14.omov zakon( struju izmedu dve tacke  je direkno proporcijonalna sa potencijalnom  razlikom (napon) i obrutno proporcionalni  sa otpor izmedu nih)
15.kako se dobija  jednosmerna struja ( iz baterije ili sa transformisanje na naizmenicnu  preko  diode )
16.koje su oznake na multi metar i koja cemu sluze 
to bi bilo to  ne secam se sta su me sve pitali  al sta mogu da ve pitaju je tu  nadam se da sam pomogao nekome  ko sto nekome pomagao meni

Forum

Re: RCCL intervju za 3rd elektricara
« Reply #5 on: 29/September/2017 »

 Posao na brodu, registracija