Author Topic: Opis prose?nog radnog dana floor supervisora na Carnivalu:  (Read 14182 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

peanutz

  • Guest
Ovde cu dati opis prosecnog radnog dana floor supervisora na Carnivalu:

7:30 - Roll call - imate listu sa svim imenima ass. stateroom stewarda i prozivate ih da vidite da li su svi tu, ako ne - vidite sta je sa njima itd.
8:00-9:00 - blejanje u komp, proveravanje mailova, caskanje sa ass. hskp managerom itd.
9:00-12:00 - obilazak dodeljenih sekcija, inspekcija soba, provera pantry-ja, hodnika, locker-a.
12:00-13:00 - kucanje work ordera u Infoshipu (krajnje jednostavno, Luni su trebali casovi iz ne znam kog razloga, ako znate da koristite forum, necete imati problem sa tim)

13:00-17:00 pauza

17:30 - opet roll call za druge ass. st. stew, koji rade nocu, je l'.
18:00-20:00 opet obilazak sekcija
20:00-20:30 pauza za veceru
20:30-22:00 opet sekcije
22:00-23:00 - kucanje Work Ordera i Daily Shift reporta (zapisujete i saljete manageru sve sto ste radili taj dan, da li ste imali probleme sa sobarima, da li ste imali treninge, ko nije dosao na posao i da li se dogodio neki incident sa gostima.

Takodje: svaka inspekcija soba - poseban formular, u kome oduzimate poene sobarima ako je nesto prljavo, ako krevet nije dobro namesten itd itd.
Svaki dan imate special cleaning zadatak o kome morate obavestiti sobare i pomocnike njihove.
Zadnji sea day radite liquer distribution - sav alkohol koji gosti kupe u lukama im se oduzima i zadnji sea day ga dobiju nazad a vi kontrolisete da li ce ga i dobiti jer se cesto desi neki zaj... pa se flase izgube, a gnuovi, pardon, gosti prave dramu i za flasicu Bacardi Breezera! (jako komplikovan proces i jako zamoran). Medjutim, koleginica sa Extasy-ja mi javlja da tamo oni ne rade liquer nego neko drugi - blago njoj!
Jednom nedeljno je vacuum inspection, provera usisisvaca, da li rade, da li su prisutni svi delovi itd.

Embarcation day je posebna prica, tada radis ceo dan. Najgori deo mi je ukucavanje svega sto su gosti popili iz mini bara u sobi.
Mora to da se uradi da bi sobari dobili nova pica za nove goste. i luggage distribution, nadgledanje raznosenja kofera do kabina koje svi ass, st. stewardi pokusavaju da eskiviraju pa moras da ih lovis po hodnicima. (koleginica sa Extasy-ja ne radi ni luggage ni ovo sa mini barom).

Ako neko ima neko podpitanje u vezi sa necim sto sam preskocio neka pita!

Forum


Offline No username

  • Registered
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
Hvala.
Hvalevrijedna info.

Neegoo,  FS je hijerarhijski dva niza iznad najnižeg (amo tako reći) ima cabine steward,ass.steward pa FS,jel tako??

Koje je onda tu velika odgovornost  FS?? Po ovom tvom opisu mi se čini ok posao. S obzirom na posao sobarice koja rinta i uuuuuuubije se čisteći, FS ne čisti ništa (po ovom što si pisao sam zaključila da ne čisti)
Ako je to onaj tipični hijerarhijski niz na koje smo mi naučili, da onaj nadređeni ima veću odgovornost (i plaču) od podređenog!

I što kad uđeš u sobu, kontroliraš i vidiš nešto prljavo, loše očišćeno staklo i sl...upišeš neg.bodeve stewardu koji je to čistio, ali tko to popravlja, taj steward ili ti (FS). (ja osobno bih dala neg.bodove ali bi sama sredila to što sam našla da nije po ps-u)

Ako se gost požali glavnom da nešto nije čisto ili da nešto nije dobio,budeš li izriban??

Kako se riješavaju konflikti, ima li tužakanja između sebe?
Kako se riješavaju problemi s gostima? Ili pritužbe gostiju??

Kako obuka izgleda, i koji je to test koji se odmah riješava?

Koliko si love potrošio do ukrcaja? (viza,dokumenti,i bla bla..karta...)

I na kraju, kolika je plača? :D
Valjda ce se ovo sve isplatiti.

Forum


Offline No username

  • Registered
  • *
  • Posts: 36
    • View Profile
S obzirom da vjerojatno i neću dobiti odgovor od forumaša koji je pisao prvi post (crna su mu slova u nicku) a i isčitala sam dosta toga na forumu, kako do opisa posla tako i za plaće, i sve što sam ovdje proučila nema veze s info na ovom linku (kaže da je prosječna plaća Floor supervisora od 2400-3200$, a ovdje se spominje samo nekih 1050-1600$)  :hmm:
http://www.cruiseshipjob.com/hotel.htm

Pošla bih za min.2000$, sve ispod toga mi se ne isplati! :hehe:
Valjda ce se ovo sve isplatiti.

Online CEO

  • Administrator
  • Registered
  • *
  • Posts: 9683
  • Chief Executive Officer
    • View Profile
  • Country: Croatia
Ako se ovdje spominje 1050-1600$, onda je to to. A cruiseshipjob lupa ko Maksim po diviziji.

... i kažu "we would not be able to process any application before receiving a payment." ($49)
Znači, da bi primili tvoj email i spremili ga u zaborav, moraš im platiti $49. I sad ti vjeruj njihovim opisima plaća.
Lokacija: Irska. Odavno ne plovim. Sve odgovore pronađite na forumu.
http://youtu.be/gABS8a4wm9o (door=forum, ja Morpheus ti Neo)

Offline EX

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 388
    • View Profile
Na Carnvalu je oko 1500$ za Floor Supervisor, a na RCCL samo po onom e sto se prica  (dakle moyda nije istina, mozda je i vise) je plata oko 2.300$.  
E sad, fora je da je na RCCL teze upasti nego na Carnvival, jer na Carnival tamo moyes skoro i bez iskustva pa ti vidi....     ;)   :hmm:

Offline Pomadora

  • Registered
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Hvala.
Hvalevrijedna info.

Neegoo,  FS je hijerarhijski dva niza iznad najnižeg (amo tako reći) ima cabine steward,ass.steward pa FS,jel tako??

Koje je onda tu velika odgovornost  FS?? Po ovom tvom opisu mi se čini ok posao. S obzirom na posao sobarice koja rinta i uuuuuuubije se čisteći, FS ne čisti ništa (po ovom što si pisao sam zaključila da ne čisti)
Ako je to onaj tipični hijerarhijski niz na koje smo mi naučili, da onaj nadređeni ima veću odgovornost (i plaču) od podređenog!

I što kad uđeš u sobu, kontroliraš i vidiš nešto prljavo, loše očišćeno staklo i sl...upišeš neg.bodeve stewardu koji je to čistio, ali tko to popravlja, taj steward ili ti (FS). (ja osobno bih dala neg.bodove ali bi sama sredila to što sam našla da nije po ps-u)

Ako se gost požali glavnom da nešto nije čisto ili da nešto nije dobio,budeš li izriban??

Kako se riješavaju konflikti, ima li tužakanja između sebe?
Kako se riješavaju problemi s gostima? Ili pritužbe gostiju??

Kako obuka izgleda, i koji je to test koji se odmah riješava?

Koliko si love potrošio do ukrcaja? (viza,dokumenti,i bla bla..karta...)

I na kraju, kolika je plača? :D
Posao FS nije fizički posao.
Ja nisam imala obuku tj colledge nego su me direktno bacili u bubanj. mislim da je to jako dobro jer što se prije prilagodiš to je tebi lakše.
Kad uđeš u sobu i nađeš staklo da nije dobro očišćeno onda moraš objasniti stewardu kako da očisti. Dakle moraš znati vrlo dobro njegov posao da bi mogla obavljati svoj posao. Ljudi misle da FS šetka po brodu sa papirima i ništa ne radi.. Evo malo detaljniji opis posla FS iz mog iskustva. Ps prije dva dana sam došla s broda, uspješno završila svoj prvi ugovor,dakle dojmovi su još uvijek svježi.
 SEA DAY
 Radno vrijeme 08:00- 13:30 zatim 17:30-22:30
07:45 dolaziš u office i provjeravaš mailove tako da znaš što se sve događalo dok si bila slobodna
08:00 meeting sa asst. srs i daješ im zadatke koje trebaju obaviti do kraja smjene
08:15-08:45 doručak
08:45 ideš na svoje dekove i provjeravaš da li je lobby usisan,očišćen i bez greške, provjeravaš hodnike da li su očišćeni,usisani...
09:00 provjeravaš lockere da li su specijalno očišćeni i organizirani. To znači da im vadiš sve sa polica i provjeravaš da unutra nemaju ono što tu ne pripada kao npr. sokove,vodu,časopise... Uvijek to imaju unutra i moraš to naći i izvaditi jer nakon tebe u inspekciju dolazi tvoj šef. Nađe li on ono što ti nisi našla dobivaš popularno nazvanu bananu! nema nisam vidjela jer to znači da ne obavljaš svoj posao.
10:00 počinje inspekcija soba. Ja sam imala 17 sekcija sa 446 soba. To znači da moram pregledati 75 soba po kruzu tj. od svake sekcije minimalno 4 kabine po kruzu da bih bila uspješna u svom poslu. To je minimala o čemu ja sad pričam.Dok pregledavaš sobe telefon ti cijelo vrijeme zvoni i SRS ti prijavljivaju što je pokvareno. Ti moraš odvagati što je hitno za popravak a što može čekati dok sjedneš u ured i zoveš majstore.
12:00 ručak do 12:30
12:30-13:00 ideš ili u room service nadgledati da asrs separiraju posuđe ili zatvaraš key box zavisi koje dužnosti imaš taj tjedan
13:00-13:30 sjediš u office-u na kompu i rješavaš work ordere tj tipkaš što se sve treba popraviti i pišeš svoj shift report tj. sve što se u jutarnjoj smjeni događalo, da li si mala problema sa srs ili asrs, da li je bilo žalbi od strane gostiju..
Kad se gost žali moraš se ići ispričavati i rješiti žalbu. Kad gost prijavi da mu nešto fali iz sobe onda ideš sa security-em u pretragu sobe. Tu izgubiš jedan sat svog dragocjenog vremena a izgubljeni predmet se u 99% slučajeva nađe u kabini od gosta.
13:30- 17:30 slobodno vrijeme koje sam ja na sea day koristila za spavanje
17:15 office provjera mailova
17:30 meeting sa ASRS i opet im daješ zadatke koje trebaju obavit
zatim sve isto kao i u jutarnjoj smjeni
PORT DAY
07:15 office i provjera mailova
07:30 meeting s ASRS
zatim sve isto kao i jučer samo što je radno vrijeme do 13:00
Svaki dan je gotovo isti.
Jednom u kruzu je pranje balkona, to znači da stojiš cijelo jutro na suncu i zoveš SRS da počnu prati balkone na vrijrme, a oni naravno uvijek imaju izgovor zašto kasne. Jedan kasni i to znači da kasni i ostalih 74.
Jedan dan u tjednu FS ima slobodan dan, mene je uvijek zapalo nakon pranja balkona. Taj dan sam obavezno išla na ručak u grad i na plažu ili u šoping.
Zadnji sea day je najteži dan za sve u housekepingu.
Treba sve papire pripremiti za slijedeći kruz,treba gostima izdati alkohol koji su kupovali svih 7 dana, a uvijek nešto fali ili je krivi broj kabine..Treba provjeriti pantrye da su specijalno očišćeni. Dakle lampica u ruke i traži najmanju točkicu prljavštine da se očisti prije novog kruza.
EMBARCATION:
Dan počinje u 08:00-22:00
08:00 priprema cvijeća za uređivanje wedding kabina, naplačivanje i separiranje mini bara, sanitizacija jacuzzia..
Cijelo jutro trčiš po dekovima i provjeravaš kako srs napreduju sa čiščenjem kabina. Moraš ih požurivati a opet ne smiješ im stvarati pritisak jer nervoza nikome ne pomaže.
11:30 zadnja provjera kabina i požurivanje srs da očiste hodnike i sve sklone s hodnika
12:00 otvaranje glavnih vrata za goste dakle sve treba biti spremno!!
12:00-13:00 ručak
13:00 najteži dio dana počinje lugagge operation
Stojiš na dva deka i organiziraš ljude da dostavljaju kufere i separiraju naravno. Sve treba biti uredno i u svakom trenu prohodno za goste
Paziš na bandu koja dostavlja kufere i u jednom trenu samo vidiš trolly pun kufera a dostavljača nigdje. Samo pobjegnu pa se ti misli..Sreća da su moji bili dobri pa bi me pitali da ih pustim na cigar ili tako nešto pa nisam imala problema.
Lugagge operation je ako je sve u redu do 18:00
18:00 office i rješevanje sharp containera za goste ili speciall need locker zavisi od dužnosti
18:30 -19:00 većera
19:00 izdavanje amenities
Izdavaš male slatke radosti tipa šamponi,žileti,sapuni za goste. Dakle to treba podijeliti za 75 sekcija u što kraćem roku jer si već jako umoran i nervozan. Problem je što zoveš svakog srs po 100 puta dok se oni udostoje doći..
22:00 gotovo!¨!!

Forum


Offline Zlatko99

  • Registered
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Ja sam radio kao asisatant cabin steward na Victoryu.
Po onome što sam vidio družeći se sa supervizorima i radeći zajedno (slušajući njhove primjedbe), rekao bi da je njihov posao gadan, tj nije za svakog, to je posao za nekog ko se voli iživljavat i ko prihvaća da se na njemu iživljavaju.
Po svom iskustvu zaključujem da je assistentima teoretski nemoguće radit onako kako menađment na brodu traži i završit posao na vrijeme, ionako assistenti rade debelo van rasporeda, najveći dio iz sve snage.
Pa je posao floor supervisora ustvari biti djubre i tražit nemoguće stvari od assistenta. Assistant cabin stewarti rade ko roboti, takvo radno divljaštvo nisam vidio do dolaska na brod.
I ovo kako kažeš "paziš na bandu koja dostavlja kofere", ja sam dostavljo i nisam nikad vidio nikakvo zabušavanje od bilo koga, ostavljena kolica mogla su se naći samo ako je neko pozvan u ured ili je morao hitno doći nešto obavit. Na mom brodu se zbog malo pričanja uz rad dobivao "paper" i svi su se bojali toga, zato i nisu zabušavali.
Mišljenje jedne supervisorice na mom brodu je bilo ovakvo "ovo je moj prvi ugovor, ako na drugom bude ovako dajem otkaz, jer da sam htjela bit policajka išla bi na policijsku akademiju" Po mom taj posao je i gori od posla policajca, to je više kao posao mučitelja kojem je zadatak da povuče crtu na zidu i kaže ljudima da preskoče, a onda kad nemogu,,prijeti kaznama, itd, a onda i njega zovu i traže da bude na dva mjesta u isto vrijeme pa ga malo *ebu u zdrav mozak. Ma odvratno jednom rječju.
Bit galley steward je milina u odnosu na svu tu perverziju u housekeepingu.

Najveća perverzija u tom poslu je što ljudi koji nikad nisu radili išta u housekeepingu dobiju posao da uče i ukazuju na greške kod nekog ko to radi već 20 godina.
I jasno, grešaka će se naći, ali samo kao posljedica nedostatka vremena da se sve obavi, jer menađment samo nadodaje stvari koje bi ljudi morali obavljat u istom vremenu.
Znači, sam posao je jedan žešći tip sadizma. I te žene koje su došle tamo da mi budu supervizorice sam doživljavao kao neki oblik domine, gdje sam ja ponizni rob koji uvijek može biti kažnjen, bez mogućnosti da to spriječi.

Offline Pomadora

  • Registered
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Osobno se nisam iživljavala na SRS ni na ASRS, zato sam i dobivala banane od managmenta,ahahha. Uvijek postoji način kako da se posao završi na vrijeme. Istina ASRS dobiju 5 zadataka koje trebaju obaviti u jednoj smjeni, a realno gledajući za to im treba 5 dana. Sad, istaknu se oni koji su malo pametniji. Treba uvijek odvagati što je bitno na čemu je najveća pažnja taj dan. To kad se obavi neće te niti jedan supervizor gnjaviti za neku drugu stvar.
Jedan banalni primjer:
Ujutro dođem na dek i objasnim asistentima da je jako bitno da očiste ac ventilacije u hodniku ali one na plafonu. Uzmem četku, hb quat i očistim jednu venrilaciju da oni vide kako se to radi( iako znaju puno bolje od mene). Dođem za 1 sat provjeriti a oni su očistili ac vent na vratima kabina, nisu ni takli one na plafonima. Neko bi na mom mjestu poludio i dao papir za ne obavljen posao. Ja sam samo taj zadatak prebacila na večernju smjenu. Dakle sve je obavljeno, nema nervoze, sretni asistenti, sretna ja i sretni oni iznad mene,
Banda koja dostavlja kufere na brodu Magic konstantno bježi. Samo parkiraju pokraj crew door i nestanu. Opet naglašavam ja sam imala fantastičnu ekipu koja me poštovala,a i ja njih i sve je teklo u redu. Nekad bi ja njih zaštitila ispred šefova, nekad oni mene ( hvala im na tome) i uglavnom je sve bilo u redu. 8 mjeseci sam bila na brodu i nikad nitko od mojih SRS ili ASRS nije dobio papir.

Offline Zlatko99

  • Registered
  • *
  • Posts: 44
    • View Profile
Osobno se nisam iživljavala na SRS ni na ASRS, zato sam i dobivala banane od managmenta,ahahha. Uvijek postoji način kako da se posao završi na vrijeme. Istina ASRS dobiju 5 zadataka koje trebaju obaviti u jednoj smjeni, a realno gledajući za to im treba 5 dana. Sad, istaknu se oni koji su malo pametniji. Treba uvijek odvagati što je bitno na čemu je najveća pažnja taj dan. To kad se obavi neće te niti jedan supervizor gnjaviti za neku drugu stvar.
Jedan banalni primjer:
Ujutro dođem na dek i objasnim asistentima da je jako bitno da očiste ac ventilacije u hodniku ali one na plafonu. Uzmem četku, hb quat i očistim jednu venrilaciju da oni vide kako se to radi( iako znaju puno bolje od mene). Dođem za 1 sat provjeriti a oni su očistili ac vent na vratima kabina, nisu ni takli one na plafonima. Neko bi na mom mjestu poludio i dao papir za ne obavljen posao. Ja sam samo taj zadatak prebacila na večernju smjenu. Dakle sve je obavljeno, nema nervoze, sretni asistenti, sretna ja i sretni oni iznad mene,
Banda koja dostavlja kufere na brodu Magic konstantno bježi. Samo parkiraju pokraj crew door i nestanu. Opet naglašavam ja sam imala fantastičnu ekipu koja me poštovala,a i ja njih i sve je teklo u redu. Nekad bi ja njih zaštitila ispred šefova, nekad oni mene ( hvala im na tome) i uglavnom je sve bilo u redu. 8 mjeseci sam bila na brodu i nikad nitko od mojih SRS ili ASRS nije dobio papir.

Ako je menađment na brodu dobar,tada i supervizor može imat kolko tolko normalan odnos sa cabin stewartima i assistentima.Ali i menađment je sve više upregnut,u housekeepingu od nedavno uvelo se natjecanje brodova po raznim kriterijima čistoći,uljudnosti,finoći,itd.Pa i ljudi u menađmentu koji žele karijeru su zapeli da nedaju disat zaposlenicima.To je jedan lanac gdje svako svakog tlači kako bi kompanija bila što više profitabilna i vlasnici izvukli što veći profit.
Tako da ljudi koji žele karijeru ako nisu fizikalci i izdaju naređenja radnicima,moraju tjerat radnike da rade van radnog vremena,da ih tjeraju da rade iz sve snage i opet prigovaraju da nije dobro,da prijete.Da ih bude po noći da dolaze na sastanke,itd.
Ko nije takav jednostavno nije dovoljno koristan kompaniji,a to je jedino što je bitno.
I ja sam znao jednu supervizoricu iz Tajlanda,koja je htjela bit prijatelj sa assistentima.
Ali menađeri su je nadzirali i za svaku grešku assistenta ona je dobila lekciju,tamo su je menađeri pred nama ponižavali,da je nova,da nezna posao,da joj mi pomognemo i niz drugih gluposti.
I nebi se složio da supervizor ne prigovara ako je glavnina problema rješena.Postajale su inspekcije kabina gdje je floor supervizor dolazio zajedno sa nekim od menađera i tu se pred menađerom morao pokazat da zna pronaći greške,gledala se svaka sitnica i cabin stewartu i assistentu uvijek čitala lekcija.I tada je menađer bio ponosan na svog flooor supervizora.Bio sam se i sprijateljio sa jednim supervizorom iz Srbije pa kad je došo sa menađerom da me istraži bilo mu je neugodno me istražit,jer je znao kolko su zahtjevi menađmenta pretjerani i neizvodljivi.
Recimo bio je gumeni podložak u tuš kabini kojeg je kao i tuš kabinu trebalo sasušit krpama,a vremenski sa krpama to je bilo neizvodljivo u ionako nepoštovanom rasporedu.Nije se moglo ni dostavit toliko krpa da se sve to sasuši,ali kad je menađer došo znao je dat paper ljudima koje je vidio da suše tuš kabinu i gumeni podložak sa velikim ručnicima.I uvijek dok sam radio sam se osjećo glupo u sumlji da će neko od menađera ili supervizora naletit i ulovit me da nekoristim krpe.
Naletio je par puta menađer i počeo drečat,moj cabin stewart samo je reko "nisi mogao ništa,jednostavno nisi imo sreće što si uhvaćen",dreka i očitavanje lekcije trajalo je solidnih 5minuta,nije mi dao paper,mada je drugima za istu stvar davao.
Menađment je za*****avao i supervizore i cabin stewarte,sve kako bi se izgradile karijere.
Zadatak floor supervizora na mom brodu bio je i ispitat assistenta i cabin stewarta imena gostiju,on sa papirom provjerava,a učenici pokazuju znanje pa slijedi prijava menađmentu,Ovo je posebno perverzno jer assistenti sa malo većom i težom sekcijom rade u prosjeku više od 12sati na dan,pošto je to najčešće prerazlomljeno pauzama(osim grupe D),nemoguće se dovoljno naspavat taman se svo slobodno vrijeme pokušalo koristit za spavanje,a onda se taj san ide po naređenju menađmenta dodatno kratit ućenjem imena gostiju i opet floor supervizor po naređenju menađmenta pretvara u tiranina.

Glavni menađer je organizirao lutriju za cijeli housekeeping,bilo nam je rečeno da moramo uplatit samo 20dolara,da ko ne uplati da će dobit izuzetno detaljne inspekcije kabina od strane menađera.
Paper sam dobio dva puta.
Jednom kad su očekivali od mene da se dignem u 7:30ujutro,nakon što sam u 6:30lego nakon noćne smjene,da bi od 8:00-9:00 imao meeting,gdje se govori o natjecanju brodova(koje mjesto zauzimamo u kojem segmentu),hospitalitiju,učenju imena gostiju i sličnim glupostima.I tako očekivali su upropastit mi san i umjesto očekivanih 8sati,to smanjit na nekih 5-6satii tako i upropastit čitav taj dan i možda još koji,pošto nagomilani umor od nespavanja je teško nadoknadit,pošto je plafon nakon noćne smjene do 8sati sna,a ako se jednu noć nespava dovoljno ili razlomljeno,idući dan 8sati neće bit dovoljno za potpuni povratak.I tih 8sati može se ostvarit ako se ne uči imena gostiju ,dok sa učenjem imena gostiju to pada debelo ispod.Na kraju je menađment prestao bit imalo tolerantan na neučenje imena gostiju.
Nisam došao,a kao opravdanje naveo sam da sam mislio da neće niko primjetit da falim pošto nije bilo prozivke prisutnih.Pošto sam bio tamo jedini bijelac,nastao je veliki smijeh oko toga,valjda zato jer je lako primjetit nedostatak jedinog bijelca među assistentima.Naravno dobio sam paper.
Drugi put sam radio u public area,radio sam sa još jednim dečkom iz Indonezije.Naišli menađeri i ulovili me da radim bez kante,nego sam ponio krpu i namočio je i cijedio na sudoperu kad sam briso stakla,kolega se izvuko,bio na drugom kraju i pobjego.A za kantu treba čekat da se otvori locker koji je zaključan pa čekanje lifta pa vraćanje ode pol sata,a zadataka previše,mafiju svi koriste i treba imat sreće i bit neuhvaćen,a bez mafije neuradiš zadatke na vrijeme i opet si kriv...
Bio je jedan floor supervizor,neki Fodor iz Rumunjske,uživao je popovajući,tražeći svaku dlaku u jajetu,menađment ga je znao slat na specijalne zadatke,kad god je nešto trebalo da bude tip top za posebne sobe koje imaju više luksuzno uređenje i više plaćen kruz,tako se gradi karijera,uvjeren sam da će Fodor brzo napredovat u nekog menađera.

Offline Pomadora

  • Registered
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Ispitivanje imena mi je najjači zadatak bio..Kako sam ja to odrađivala.
Samo bih na papir asistentima označila onoliko imena koliko se za taj dan tražilo,kao da znaju. Iza mene bi prošao menagment i pogledao njihov papir i vidjeli bi da sam ja podcrtala imena koja oni navodno znaju i ne bi ih ispitivali. Tako sam radila punih 8 mjeseci. Sreća moja da me nisu uhvatili. Ne žudim za unapređenjem, meni je glavni cilj još malo putovati i zabavljati se. Još jedan ugovor tako da vidim još neka mjesta koja nisam posjetila i ćao. Ne idem na brod da otežam život nikome, ne idem na brod da zaradim novac niti da dobijem promociju,meni je putovanje glavni cilj. Vječito prijete ići ćeš kući pjevajući slijedeći kruz ali eto nisu me poslali, dobila sam i employment letter dakle, oni samo prijete a ja po svom.

Offline cobivr

  • Registered
  • *
  • Posts: 158
    • View Profile
 Mozes li nam reci kolika je bila tvoja plata konkretno? Da li je bila kao sto je ranije napisano za Carnival 1500$ ili vise od toga?
"Ako hoćeš da budeš mudar, nauči pametno da pitaš, pažljivo da slušaš, mirno da odgovaraš i da prestaneš kad nemaš više šta da kažeš."

Offline neven

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 116
    • View Profile
placa floor supervisora je 1400 i nesto dolara. nista posebno, no sasvim ok s obzirom da imas i smjestaj i hranu.

ja imam dobar management... u ova dva mjeseca nema puno problema. sto se tice Guest by Name posla... tu sam maksimalno fleksibilan. SRS-i u velikoj vecini slucajeva znaju sva imena vec prvi ili drugi sea day, a ASRS ih zapamte 10-15 u prva dva, tri dana. sasvim ok.

u principu ne znam kako je na drugim brodovima (nedavno sam upoznao jednu djevojku s Dreama, a i njezina su iskustva prilicno slicna mojima) no na Magicu je OK. nema drama, a ako ih i ima onda redovito dolaze od zenskog dijela managementa. sad mi slijedi Stand By dezurstvo pa prekidam... ako netko ima kakvih pitanja neka slobodno pise... javim se cim uhvatim vremena.

pozdrav!

Online CEO

  • Administrator
  • Registered
  • *
  • Posts: 9683
  • Chief Executive Officer
    • View Profile
  • Country: Croatia

 ... no na Magicu je OK. nema drama, ...


dovoljno je da joj neka budala odnekuda dođe za šefa, i sve se okreće naglavačke.
Atmosfera posla i života na brodu nikada nije zavisila od broda, nego od ljudi (koji se rotiraju).
Lokacija: Irska. Odavno ne plovim. Sve odgovore pronađite na forumu.
http://youtu.be/gABS8a4wm9o (door=forum, ja Morpheus ti Neo)

Offline ArdorGlyke

  • Registered
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
dovoljno je da joj neka budala odnekuda dođe za šefa, i sve se okreće naglavačke.
Atmosfera posla i života na brodu nikada nije zavisila od broda, nego od ljudi (koji se rotiraju).

Apsolutno se slazem! Sama ta atmosfera i nacin poslovanja su uvek varirali od osoblja u menadzmentu.
Evo npr kod mene na Imagination-u raditi kao Floor Supervisor je bio veoma interesantan izazov, pogotovu kada te posljau na brod bez college-a. Naravno ne ostaje ti ni jedna druga solucija nego da se adaptiras i to veoma brzo...ako si u vatri, gledaj da izgoris sto manje. Sto se tice ugovora, na samom pocetku nisam ni slutio sa poslovne strane , da je posao bio mnogo laksi zbog dobro organizovanog menadzera i ako je taj covek bio Indijac *jeste niko ga nije voleo jer socioloski, covek je nula - mada kada je posao bio u pitanju onda mu kapa dole jer nikog nije za*****avao hijerarhijski. E kada je on otisao, posle njega je doslo celavo djubre sa Bahama koje je spavalo sa pola flote i misli da je najpametniji covek na svetu bla bla bla da ne smaram. O ostalim "team memberima" u housekeeping ni da ne pricam... Sva sreca pa smo se svi floor supervizori slagali, pored sljama, izdajica i backstabbera od ASRS i daljeg menadzmenta. Od nekih sam cuo da neki floor supervizori ne saradjuju sa drugima - onda toliko i o "team building"... ali dobro sta je tu je, koliko god da vam je tesko znate vrlo dobro zbog cega ste na toj poziciji =] Svaka cast onima koji imaju kolege floor supervizore sa prostora Balkana, jer posao pored tolikog sranja je za tonu laksi =] - hehe a i ne mora da znaci....
Sve u svemu, mozemo se truditi da menjamo neke stvari u kompaniji, ali vrlo slabo... neki brodovi rade fantasticno a neki nisu ni za pomen...

Offline Tokarev86

  • Registered
  • *
  • Posts: 17
    • View Profile
Malo odskačem od teme, nadam se da se nećete ljutiti  b00/

Pročitao sam da si FS moraju sami plaćati avionske karte, pa me zanima kakve su cijene avionskih karata (otprilike)? dali ih bukirate preko neta, ili kad se vraćate kući kupite na aerodromu?
I dali se mogu kupit povratne karte (npr. vraćam se sa broda, te se s istom vratim na brod), te koliko u prosjeku koštaju?
Nemam iskustva s avio kompanijama, kartama, pa zato pitam.

Unaprijed se ispričavam što skrećem sa teme

Forum


 



Posao na brodu, registracija