Evo točno godina dana kako sam napisao nekih 5 tekstova za Infobarrel, i 15 tekstova za Hubpages.
Mogao sam napisati 365, ali nisam htjeo ulagati bilo kakav veći napor dok ne provjerim na svojoj statistici o čemu se radi.
To je bio pametan potez.
Kao prvo, Infobarrel mi se nije svidio zbog dizajna, pa sam se usmjerio na HubPages.
Na obadva sajta se nalazi hrpa bolida koji se hrabre kada netko od njih ubode 15c na nekom tekstu.
Ako netko napiše da je zaradio 30 centi, ovi ostali ga hrabre da samo tako nastavi, da je to "fantastic" "awesome" i tako dalje.
Ja sam napisao ovih 15 tekstova tako da sam samo kopirao tekst iz svojih videa koje stavljam na YT. Znači, nulti napor.
Nekoliko od tih tekstova su se probili na 20-30 views na dan, i prije mjesec dana se mjesečna zarada popela na $7 od svih 15 tekstova.
Onda je došao period kada je zbog promjene Google-ovog algoritma sve palo na 0 views, i tako ostalo nekih 3-4 tjedna.
Tokom ta 3-4 tjedna, sve je stajalo bez ijednog pregleda, sve ključne riječi potonule, čak i one koje su bile na prvoj stranici G-a.
Tek neki dan se sve vratilo na staro.
Zaključak:
Dobra stvar za backlinks, ali nikako za zaradu. Ako nemaš sadržaj na svojoj domeni, nemaš nikakvu kontrolu.
Račun kaže da ako za 15 tekstova dobijem $7, za 150 mogu dobiti $70, ali im ja jednostavno ne vjerujem.