Evo ja sam dosao juce sa NCL brod Jewel.
Da Vam odmah kažem plate su za Restoran department veoma niske, ali zato niko ne jebe živu silu jer sam ja prvo bio na Princess-u gde se stvarno vodi računa o svemu i gde se stvarno radi kao konj.
Na NCL-u nije tako niko ništa ne mari, imaš samo jednog Supervisora po smeni ili dvoje. Ma oni su pukli ko zvečke. Plata je niska da ne moze biti manja. Nekih 750$ za posao Restaurant Steward, ali odeš kod PT Managera i promeniš department za mesec dana kao sto sam ja uradio. Sad sam Junior Purser i imam 1200$.
Što se tiče hrane mnogo je bolja od Princess-a i ima ukus, a ne kao na Princess-u samo djubre.
Kad sam bijo u restoranu ja sam krao hranu iz buffet-a, a sad mogu gore da jedem. Svi su indijci, Filipinci, C*****e, a ima i Amera za divno čudo.
U restoranu su svi glupi ko k* i kada sam radio u restoranu uvek pobegnem u crew bar dole da pušim jer je samo jedan supervisor.
Nemas naših u Hotel i Restorant departmentu, ali zato imaš ljude iz Hrvatske i Bugarske koji su na samo većim pozicijama tamo, i to su Officer pozicije, ali su svi spremni da ti maksimalno pomognu ako mogu i svi mi koji smo sa Balkana se držimo zajedno.
Sobu deliš sa njih 5 i nema pušenja.
Treninge kao što su SCTW 95 moraš da odradiš i to je smaranje nije kao na Princess-u, stvarno moraš da znaš i imas na kraju test i ako ga ne uradiš iz 3 pokušaja šalju te odmah kući.
Korona ti je 1$ i plaćaš svojom karticom od vratiju tj. Laminexom to je kartica za sve. Imaš pravo da udješ u minus 200$.
Moj je savet idi probaj jer uvek može kući da se vrati, ili da se napravi nešto od svog života, trećeg nema.