Forum
17/Siječanj/2017 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length

eXTReMe Tracker

 
   Home   Help Search Login Register  

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Posao u Kanadi - Memorandum o mobilnosti mladih  (Read 13970 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
CEO
Administrator
Registered
*
Online Online

Country: Croatia
Occupation: Forum Administrator
Posts: 9226


Chief Executive Officer


sef.foruma Sef_Foruma
View Profile
« on: 23/Lipanj/2011 »

Mladi ste i nemate posao? Možda je Kanada prava prilika za vas.
Na snagu je stupio Memorandum o suglasnosti dvaju vlada o mobilnosti mladih, potpisan prije godinu dana prilikom posjete kanadskog premijera Stephena Harpera Hrvatskoj.
Memorandum o mobilnosti mladih omogućuje kvalificiranim mladim ljudima u dobi od 18 do 35 godina iz Hrvatske da otputuju i rade na teritoriju Kanade do najviše jedne godine.


http://danas.net.hr/novac/page/2011/05/10/0751006.html
Logged

Odavno ne plovim. Na postove na forumu odgovaram rijetko, ali to će svakako biti češće nego da dajem privatne instrukcije preko inbox-a.
http://youtu.be/gABS8a4wm9o (door=forum, ja Morpheus ti Neo)
Forum
« on: 23/Lipanj/2011 »

 Logged
pobunjeni
Cruise Ship Veteran
Registered
*
Offline Offline

Country: Serbia
Company: princess
Hire Agency: Safe Cruise
Occupation: BFST
Ship: Diamond,Pacific,Ruby
Posts: 79


View Profile
« Reply #1 on: 23/Lipanj/2011 »

Moj bivsi cimer iz Rijeke, je otisao u Toronto pre 2 meseca, javio mi se i kaze da je vrlo tesko za posao bar je on tesko nasao. Sada radi kao asst cook u jednom italijanskom restoranu.
Logged
Forum
« Reply #1 on: 23/Lipanj/2011 »

 Logged
VuXs
Registered
*
Offline Offline

Posts: 40VuXs
View Profile
« Reply #2 on: 01/Srpanj/2011 »

Život na sjeveru: Mladi trče na posao u KanadiProšle je godine u Kanadu, preko programa koji omogućava dobivanje jedinstvene 'working holiday' vize, otišlo 200 mladih ljudi, a za 30 trenutačno slobodnih mjesta vlada golem interes. Naime, u Kanadi se od mjesečne plaće može uštedjeti i do 5.000 kuna.

"Sad bi trebalo zamolit roditelje da nam posude 14.000 kuna jer nam otprilike toliko, kao što je rečeno na prezentaciji, treba za vizu, avionsku kartu i troškove života tih prvih mjesec dana u Kanadi, dok ne dobijemo prvu plaću. Dovoljno je da radimo jedan i pol mjesec da to vratimo jer je prosječna kanadska plaća 2000 dolara, odnosno 10.000 kuna", kazao je 18-godišnji Nikola Pelić, koji je u Splitu došao posjetiti prezentaciju programa 'Work Canada', u organizaciji tvrtke BHV Education.

Riječ je o programu koji omogućava dobivanje jedinstvene 'working holiday' vize, s kojom se nesmetano može putovati i raditi bilo gdje u Kanadi u trajanju do 12 mjeseci.
Potencijalni kandidati moraju biti mlađi od 35 godina, piše Slobodna Dalmacija. Od ispunjavanja aplikacije do dobivanja tzv. 'working holiday' vize može proteći od četiri do šest tjedana.

Oni koji apliciraju na spomenuti program uglavnom dobivaju jednostavne poslove, poput konobarenja, čišćenja ili održavanja u tamošnjim restoranima, hotelima, skijalištima... Oni koji imaju referencije mogu se zaposliti i u administraciji kakve tvrtke. Program se može produžiti, a može se i nastaviti školovanje u Kanadi.

"Prošle je godine u sklopu ovog našeg programa tamo otišao jedan završeni student Ekonomije. Nakon samo tri mjeseca rada u 'wine baru', zaposlio se u struci. Oni koji u Kanadi nisu morali ni minute čekati na posao koji odgovara njihovu obrazovanju su informatičari i studenti naftnog rudarstva. Nakon što bi poslali životopis, odmah bi im stigla ponuda za posao", objasnila je prezenterica programa Ivana Tihi.

Inače, u Kanadi se na jednostavnijim poslovima, poput konobarenja, zarađuje 10 kanadskih dolara po satu ili 2.000 dolara mjesečno. Na hranu, koja je triput jeftinija nego kod nas, potroši se mjesečno oko 500 dolara, a otprilike toliko iznosi i najam garsonijere u Torontu, pa se mjesečno od prosječne plaće može uštedjeti i do 1.000 kanadskih dolara (oko 5.000 kuna).

Jedino što je mlade Dalmatince zabrinulo jest 'preživljavanje na toj klimi', odnosno temperaturama koje se znaju spustiti i po dvadesetak Celzijevih stupnjeva ispod nule.


Vise o programu: http://www.bhvedu.com/user_folders/Priru%C4%8Dnik%20o%20programu.pdf
Logged
Forum
   

 Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Flag Counter


Posao na brodu, registracija
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!