Author Topic: U samo mjesec dana rada na brodu zaradio godišnju pla?u  (Read 4365 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online CEO

  • Administrator
  • Registered
  • *
  • Posts: 9562
  • Chief Executive Officer
    • View Profile
  • Country: Croatia
Objavljeno: 18.9.2010

OSIJEK/GORJANI - Rad na prekooceanskim brodovima oduvijek je bio sinonim za dobru zaradu.
Tako su u potrazi za poslom mnogi kopno odlučili zamijeniti morem i to potpisivanjem i nekoliko uzastopnih ugovora.
Među njima je i 34-godišnji Davor Vranić iz Gorjana, čiji je rezultat rada renovirana kuća, rabljeni automobil i godišnja plaća kao poklon majci.
Ipak, za mnoge posao iz snova Davoru se urezao u
Ljubaznost za 3.100 dolara
Samo 50 dolara zaposlenici na putničkim brodovima dobivali su od kompanije za koju rade. Ostatak "plaće" dobrovoljni je prilog gostiju, koji će, ako su zadovoljni, dati više novca.
“Uobičajeno je da im se na kraju putovanja obratimo u vezi s novcem, no onaj tko nije zadovoljan, može ne dati ni centa.
Naravno, svi smo bili vrlo ljubazni jer je svakom u interesu zaraditi što više. Konkretno, ja sam jednom za 31 dan na putničkom brodu dobio ukupno 3.100 dolara”, kaže Davor.
Zbog alkohola i žena uskraćeni za dio plaće
Oko 1.000 dolara iznosila je Davorova mjesečna plaća na teretnom brodu. No zanimljivo je da iznos nije dobivao u cijelosti, već u omjeru 30 : 70 posto. “Dobivate 30 posto plaće, a ostali iznos dolazi na račun opunomoćenika. Pokazalo se, naime, da su pomorci labilni kad dođu u luke i potroše novac na žene i alkohol. Zbog toga smo dobivali manji iznos, a ostalo nakon dolaska kući od opunomoćenika”, kaže Davor.
sjećanje kao sasvim drukčiji, iako priznaje da je riječ o odličnom životnom iskustvu. Naime, rijetki trenuci odmora razlog su što, kako kaže, nikada više ne bi radio ni na putničkom, ali ni na teretnome brodu, a iskusio je rad na oba.

http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=1&ID_VIJESTI=130300
Odavno ne plovim. Na postove na forumu odgovaram rijetko, ali to će svakako biti češće nego da dajem privatne instrukcije preko inbox-a.
http://youtu.be/gABS8a4wm9o (door=forum, ja Morpheus ti Neo)

Forum


 Posao na brodu, registracija