Author Topic: Diskusija o ostalim agencijama za posao u inostranstvu  (Read 45840 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Mobile

 • Registered
 • *
 • Posts: 456
  • View Profile
 • Country: Serbia
 • Recruitment Agency: Uspinjaca
 • Job Title: N/A
Taj posao u call centru u Češkoj nije los. Jedini uslov je odlično znanje engleskog jezika. Cini mi se da je mjesto života i rada grad Brno. Kompanija daje nekoliko stotina evra kako biste mogli da preselite, ali to je jednokratna pomoć.
Ja na Facebooku vidim bas puno naših na Malti. Neki su nedavno otišli. Dugoročno to nije tako loše resenje, neki sa Malte pokušavaju da odu u Austriju i Irsku.
Ja imam prijatelja koji je odradio jedan ugovor na NCL i nakon toga otišao u Kinu. Radio je kao nastavnik engleskog a sada je cak otvorio neku firmu, ali on je davno otišao, ima preko 5 godina.
U Kanadu je jako teško otići u vreme pandemije.
Ja sam pokušao, nisam uspeo pa sam došao u Irsku gde zivim i radim. U Kanadi ne žele da zapošljavaju strance u vreme pandemije. U Irskoj ima puno posla, ali je potreban EU pasoš.
Sto se tice Bliskog Istoka, znam da Safe Cruise i Feron tamo šalju, agencije su proverene ali ne znam koliko bi devojci iz Evrope bilo lako ili tesko da se tamo uklopi.
Probaj se raspitati mozda za fabriku Lego u Češkoj. Zarada je oko 1.000 evra medeno. Smestaj se deli. Radi se 4 dana po 12 sati, a onda idu 4 slobodna dana. Treba pitati Manpower za taj Lego. Hrvatski Manpower je radio za njih. Opet, ne znam koliko je život u zajedničkom smestaju dugoročno resenje. Jedan moj drug je radio za Panasonic u Ceskoj. Zarada je oko 800, soba se deli sa jos jednom osobom, kaze da mu posao nije bio naporan. On se uskoro ukrcava na brod pa vise nije u Ceskoj.
Vidim na Facebooku jedan moj prijatelj, iz Srbije je, radi u baru na Malti. Pre par meseci je tamo otišao i prema slikama sa Facebooka mi se cini da mu je odlično tamo. Ne znam koliko zarađuje.


Offline Jeanna

 • Registered
 • *
 • Posts: 12
  • View Profile
Definitivno cu se javiti za call centar i fabriku. Znanje engleskog mi je odlicno i Brno je fino mjesto bila sam turisticki tamo. Dobila sam ponudu ja za posao u Kini pred koronu, ali mi je sve propalo  zvog korone i lockdowna. Na Maltu bih isto rado otisla bila sam sa brodom u Valleti, ali sam cula da su nase ljude isto zbog korone vratili kad je krenula. Pokusati cu doci do dodatnih informacija, pa i vidjeti koje jos Agencije imaju za Maltu. Troskovi za Maltu su preko Agencije bar mi je tako rekao jedan konobar kad sam bila na Malti. Kanada mi je velika zelja, ali znam da je tesko izvesti to. A UAE bas zbog toga sto si rekao i  ne zelim ici cak sam ovdje radila za jednu njihovu kompaniji i imala jako ruzno iskustvo. Ono opet kazem ne ocekujem neku enormnu platu nego vise gledam kvalitetu zivota generalno, jer stvarno zelim dugorocno da odem. Prije 5 godina sam se skinula sa broda tako da mi nije ni povratak tamo rjesenje. Poslala sam danas upit i Safe Cruise  isto. Nadam se da ce se jos neko javiti ovdje sa informacijama, jer ove info sto ja imam su prije korone. Sad se situacija dosta promijenila cak u nekim zemljama traze hotelski karantin. Nemam EU pasos sto me dosta ogranicava, a Irska i Kanada bi mi bile medju prvim opcijama.