Author Topic: Imam 7 dana još. Šta da radim ovih 7 dana do intervijua sa agentima?  (Read 1659 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Aleksandar85

 • Registered
 • *
 • Posts: 2
  • View Profile
Prijavio sam se u agenciji Safe Cruse. Za poziciju bar helper. Pozvali su me da dodjem sad 6. decembra 2013 na razgovor. Treba mi puno vremena da nadjem odgovore na sva pitanja, a i na koja pitanja nađem odgovore ja to proverim više puta, pa tako i sad. Jer ljudi pričaju svašta.

Da li je potrebno znanje engleskog tečno, ili za ovu poziciju moze slabiji kriterijum engleskog ? Da li će me pitati u vezi pića, vrste viskija, burbona konjaka itd. Jer imam malo znanje u vezi toga. Završio sam tehnološki fakultet, imam 27 godina. Mislio sam da ću naći posao u struci, ali od toga nema ništa, jer nam je država korumpirana toliko da se ne može to izraziti ni jednom poznatom jedinicom.   Pa sam rešio da se spremam za brod. Šta moram da znam sve za ovu poziciju ? Engleski mi nije tako loš, ali je najslabija karika u svemu ovome. Konobarisao sam, tacna mi nije strana, ali su mi drugovi rekli da ova pozicija ne nosi tacnu, pere sudje sprema i secka vočće itd.

Međutim rekli su mi da za ovu poziciju nije potreban bas dobar engleski, ni da si pametan, dovoljno je da si lep :clapping: sto mi daje dozu hrabrosti da nastavim sa ovim dalje.

I sta da radim ovih 7 dana do intervijua sa agentima da bude sto uspešniji ? Hvala unapred na odgovorima


Forum


Offline konsuelo

 • Registered
 • *
 • Posts: 89
  • View Profile
Re: Imam 7 dana jos. Trebam odgovor
« Reply #1 on: 29/November/2013 »
za ovu poziciju ti je dovoljno najosnovnije. dakle, osnovno znanje engleskog, odnosno da se znaš sporazumijeti, da se znaš lijepo predstaviti i normalno odgovarati na pitanja. napisi si životopis, nauči ga napamet, ponovi ga što više puta da malo engleski poboljšaš.

nauči po nekoliko brendova vodke, gina, tequile, ruma, viskija, brendija i konjaka. i po nekoliko najpoznatijih koktela s njima (margarita, martini, cosmopolitan i sl., što više to bolje). moraš znati čaše i kako koja izgleda. mislim da bi bar utility trebao znati i garnish za koktele (to su bar mog dečka pitali, ali isto osnovno)

to ti je to. uz pomoć googla ovo možeš savladati za nekoliko dana. sretno!

Offline Argonaut

 • Cruise Ship Veteran
 • Registered
 • *
 • Posts: 371
 • Sa svakim djeli sve,tugu ?uvaj za sebe.
  • View Profile
Re: Imam 7 dana jos. Trebam odgovor
« Reply #2 on: 29/November/2013 »
Engleski ti je potreban na konverzacijskom nivou,oficijalni jezik je Engleski i sa svima sem sa payzanosima(zemljaci) ćeš pričati na Engleskom.
Koktele ne treba da znaš,ali možeš naučiti top20,Viski moraš da znaš razliku izmedju Škotskog-Irskog-Burbona i Single Malt.Nauči sve o Dzoniju Šetaču,Red,Black,Gold,Platinum,Blue label po godinama starosti,Chivas od 12 i 21 godinu,Za Irske reci Jameson i Tulamore Dew i oni su 3 puta destilovani po Irskom zakonu,Burbon je po Američkom zakonu napravljen od najmanje 51% kukuruza,spomeni Dzek,Dzim i 4Ruže,Konjak regija u Francuskoj,hrastova burad,par najpoznatijih tipa Remy Martin,Kurvozijer,LujXIII itd,klasika.Tekila kažeš pravi se od Agave i deli se prema godina starosti pa navedeš koja je Srebrna,Zlatna . . . Vodka spomeni im Sky i Ruski Standard,i kaži da je Francuska Ciroc 5 puta destilovana,biće im dosta.Piva da ti navedem par američkih,pošto Europska skoro svi znaju, to su : Bud,Bud Light,Miller Lite,MGD,Blue Moon je belgijski `ale` ali se pravi u Usa,ako budu pitali koji je čuveni ale reci Ginis ali da je dobar i Šmitwiks malo za*****ancije nek misli da znaš  ;),spomeni i San Miguel to je sa Filipina. Rum-od šećerne trske dza bu podela Karibski i onaj iz Porto Rika tj. Bacardi njega imaš White,Spiced i 8years old. spomeni i Captain Morgan.
Šta god ti nije jasno pitaj me,ali pitaj precizno da ti dam precizan odgovor u jednoj rečenici.Nemoj me pitati tipa šta ću ja tamo raditi jer bi o tome mogao pisati satima.
Pozdrav
Dobiće te razglednicu iz Afričke zemlje Safari,zbogom žohari . . .

Offline Marko85

 • Registered
 • *
 • Posts: 38
  • View Profile
Re: Imam 7 dana jos. Trebam odgovor
« Reply #3 on: 29/November/2013 »
On kad bi sve ovo naucio prosao bi i za bar waitera lagano  :Dipak on ide na samo na razgovor sa regruterima ako se ne varam,da provere engleski ti to je to...ako misle da ti engleski zadovoljava kriterijume za tu poziciju,dobices skripte iz kojih ces  uciti sve ovo sto je rumljanin napisao...srecno

Forum

Re: Imam 7 dana jos. Trebam odgovor
« Reply #3 on: 29/November/2013 »