Author Topic: www.go-usa.rs  (Read 20970 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Online CEO

 • Administrator
 • Registered
 • *
 • Posts: 9939
 • Chief Executive Officer
  • View Profile
 • Country: Croatia
www.go-usa.rs
« on: 18/August/2009 »
Go Cruise program podrazumeva pripremu za dobijanje posla u spa centru (frizeri, berberi, maseri, akupunkturolozi, kozmetičari, manikiri, pedikiri, recepcioneri, fitness instruktori, itd.) na nekom od lukuznih brodova širom sveta.
Posao mogu dobiti svi zainteresovani sa srednjim znanjem engleskog jezika (dobro znanje drugih jezika je veliki plus) i dokazanim iskustvom (diplome, sertifikati) u nekoj od oblasti u kojima se nude poslovi.
U sklopu programa obuhvaćen je preliminarni razgovor na kojem se kandidati pripremaju za glavni intervju sa menadžerom Cruise Line kompanije koji se održava u nekom od gradova u kojem agecija ima predstavništvo, nakon formiranja grupe kandidata.
Preliminarni razgovor pokriva sve bitne aspekte glavnog intervjua počev od načina oblačenja i pisanja rezimea, pa do pripreme za teorijski i praktični deo glavnog intervjua i obavezan je za sve kandidate.
Bitno je napomenuti da osobe slabog psihološkog i fizičkog sklopa nisu za ovaj program.
Morate biti spremni na uslove života na brodu, kao i na činjenicu da cete tokom radnog perioda biti okruženi osobama iz celog sveta različitih religija, nacionalnosti, ubeđenja i običaja.

Ko može da se prijavi?

osobe starosti izmedu 18 i 40 godina (zavisi od vrste posla)
osobe sa znanjem engleskog jezika u meri neophodnoj za normalno sporazumevanje
osobe koje poseduju sertifikat/diplomu iz oblasti u kojima se nude poslovi
osobe dobrog psihofizičkog zdravstvenog stanja

Kako se prijavljuje?

Prijave su moguće tokom cele godine i vrše se kod bilo kojeg ovlašćenog predstavnika agencije. Prvo se popunjava online Prijavni Obrazac (morate se prethodno registrovati i napraviti nalog), a zatim se vrši uplata.

Na preliminarni razgovor potrebno je poneti sledeća dokumenta:

CV na engleskom jeziku
4 fotografije novijeg datuma: 2 fotografije formata 5x5cm (sa belom pozadinom) i 2 fotografije cele figure (sa osmehom)
kopija prve strane važeceg pasoša (potrebno je da važi minimum godinu dana od datuma prijave na program)
uverenje da niste osuđivani
jedna preporuka iz oblasti u kojoj se traži posao (preporuka mora biti na engleskom)
kopija diplome srednje, više škole ili fakulteta
potpisan Medical Information form (dobija se u agenciji)

Šta je uključeno?

teorijska i praktična priprema za glavni intervju
pisanje CV-a na engleskom po standardima Cruise Line kompanije
troškovi preliminarnog razgovora
pomoć u pripremi dokumentacije za američku i britansku vizu

Šta NIJE uključeno?

troškovi obuke u Londonu po dobijanju posla na glavnom intervjuu (oko € 2.000)
Svi kandidati koji zadovolje kriterijume poslodavca na glavnom intervjuu, moraju da produ obuku u Londonu. Gore navedeni troškovi obuhvataju putne troškove, troškove smeštaja i licne prirode, troškove viza, lekarskog pregleda i zdravstvenog osiguranja, troškove uniforme i ostale administrativne takse. Sve detalje oko ovih troškova kandidati dobijaju na prezentaciji na dan glavnog intervjua. Većina troškova se plaća po dolasku u London (u funtama).

Koliko košta?

Cena programa je: 9.990 dinara i uplaćuje se na žiro račun (br. računa: 340-11000983-67) agencije (pogledajte kako treba popuniti priznanicu ) nakon uspešno popunjenog online Prijavnog obrasca, a pre održavanja preliminarnog razgovora.

Šta je još bitno?

Poslodavci su najveće Cruise Line kompanije kao na primer: Carnival, Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Celebrity Cruises, Disney, Costa, Princess, Crystal i mnoge druge. Kandidat nema pravo da bira kompaniju za koju ce da radi, nego se posao i brod određuju nakon uspešno završene obuke u Londonu. Bitno je napomenuti da osobe slabog psihološkog i fizičkog sklopa nisu za rad na brodu. Obuka u Londonu traje od 2 dana do 12 nedelja (dužina trajanja obuke zavisi od kandidata i vrste posla). Ugovor sa Cruise Line kompanijom se potpisuje na period od 8 meseci, a zarade se krecu od $2,000 do $3,000 mesečno (radi se na procenat). Da biste uopšte konkurisali za neku od brojnih pozicija morate zadovoljiti minimalne zahteve kada su u pitanju kvalifikacije za dati posao. Osnovno je znanje engleskog jezika na srednjem nivou. Dakle, morate biti u stanju da odgovorite na pitanja tipa: zašto želite taj posao, koliko godina i kakvo iskustvo imate, a naročito pitanja usko vezana za dati posao koji želite da radite. Prvih mesec dana je period privikavanja i osecacete konstantan umor i želju da se vratite kući, ali treba biti strpljiv jer vec drugog meseca možda pronađete razlog da počnete da uživate u virtualnoj realnosti brodskog života. Veoma je bitno i zdravstveno stanje, koje mora biti solidno da bi Vas uzeli u obzir. Kabinu najčešce delite sa još jednom osobom i ona ima WC sa tušem, radni sto i stolicu, telefon, TV i DVD plejer. Radi se svaki dan, a najčešće imate i deo dana kada možete izaći u luku (naravno, zavisi od obima posla) na nekoliko sati, otici na plažu, kupovinu, ručak ili pak šetnju. Uveče možete otići na piće u bar ili klub specijalno namenjen posadi. Takođe se za posadu organizuju izleti sa popustima (plivanje sa delfinima, vožnja skutera na vodi, itd.) i specijalne zakuske, video projekcije, proslave i žurke povodom Nove Godine, dana zaljubljenih, Božica, itd. Na brodu postoji videoteka, biblioteka, bilijar sale, sale za tenis, teretana, staza za trčanje, đakuzi, itd. (zavisi i od samog broda). Na nekim brodovima postoje i kursevi stranih jezika. Otvoreno pokazivenje rasizma ili bilo koje vrste netrpeljivosti je nepoželjno, o čemu ce Vam se na samom početku održati informativna predavanja koja se tiču i bezbednosti, preventivnih mera i organizacije. Droga je strogo zabranjena i vrše se redovne drug-test kontrole, a i sa alkoholom takode treba biti oprezan i naravno da može da se pije, ali sve dok možete sami sebe da kontrolište. Ukoliko Vas uhvate da kršite neko od mnogobrojnih pravila, prvo sledi opomena, a ako Vam se greška ponovo desi dobijate prvo upozorenje, zatim drugo i na kraju otkaz.

Otkazni Troškovi:
Troškovi preliminarnog razgovora su nepovratni i ukoliko kandidat odustane od glavnog intervjua, nema dodatnih troškova. Agencija zadržava pravo korigovanja troškova bez prethodne najave.

Izvor: http://www.go-usa.rs/programi_go_cruise.php
Odavno ne plovim. Sve odgovore pronađite na forumu.
http://youtu.be/gABS8a4wm9o (door=forum, ja Morpheus ti Neo)

Offline Seaman

 • Cruise Ship Veteran
 • Registered
 • *
 • Posts: 1015
  • View Profile
Re: www.go-usa.rs
« Reply #1 on: 27/January/2010 »
Ovi su skupi do Boga miloga, za H-2B program za rad od 6-8 mjeseci u USA traze oko 1600$ plus svi ostali troskovi su tvoji, povratna karta, viza, medical osiguranje, smjestaj u vecini slucajeva... no;;;
When it comes to money, nobody can be trusted !

Offline jerest

 • Registered
 • *
 • Posts: 1
  • View Profile
Re: www.go-usa.rs
« Reply #2 on: 25/February/2010 »
Ovi su skupi do Boga miloga, za H-2B program za rad od 6-8 mjeseci u USA traze oko 1600$ plus svi ostali troskovi su tvoji, povratna karta, viza, medical osiguranje, smjestaj u vecini slucajeva... no;;;
Jel znaš neke jeftinije za H2B?

Offline Berserker

 • Registered
 • *
 • Posts: 8
  • View Profile
Re: www.go-usa.rs
« Reply #3 on: 15/November/2015 »
Pozdrav svima!

Jel zna neko nešto više o ovoj agenciji (go-usa)?

I o kompaniji za koju oni posreduju:

www.tecepmloyment.ca


Jel neko imao iskustva sa njihovim ponudama za Kanadu i Novi Zeland?