0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Acat: Ili radis na open decku oko bazena (tzv. Pool boy), namestas i sklupljas lezaljke, dajes gostima peskire, uvece cebice kad gledaju film, i uopste brines o tom delu broda. Mozes da radis i unutra, onda cistis nesto namenjeno gostima, hodnik, stepenice, teatar... Zadnjeg dana kruza se brines da prtljag dodje u odgovarajuci "kavez" (to rade i utility cleaneri), sledeci dan prebacujes nov prtljag do kabina, pre toga pomazes cabin stewardima da ociste kabine, dakle ribas klonje... I nadas se da ces za desetogodisnjicu rada u kompaniji dobiti promociju u Cabin Stewarda i konacno poceti da mlatis ozbiljnu lovu.Utility cleaner: Dobijes sekciju u crew area-i koju odrzavas, cistis, sanitizujes, zadnjeg i prvog dana kruza radis od prilike isto sto i ACAT... I nadas se da ces za desetogodisnjicu rada u kompaniji dobiti promociju u ACAT i konacno poceti da mlatis ozbiljniju lovu.Obe pozicije, ako zelis nesto "extra" od supervizora (da ti sjase s vrata i zazmuri kad pobegnes, da ti da neki extra slobodan sat i slicno, onda ides na cambusa sale (rasprodaja u skladistu) gde za te iste supervizore kupujes alkohol, vodu, sokice, pljuge...Takodje, postoji mogucnost da postanes tzv. oficer steward nekad, tj. da budes sobar oficirima, gde uvek ima solidnog extra kesa jer daju baksis (kazu zaradis jos jednu platu, ne znam).
Ne znam, nisam taj department, ali puno ljudi sam upoznao u tom departmentu koji sa 5, 6 ugovora nisu dobili promociju, bas puno. Mozda sam preterao za 10 godina, ali par godina sigurno treba.
Imao sam slican plan ali sam odustao, daleko je Litvanija
Svaka cast Firefox. Glupo reci ali si me nekim djelovima nasmijao do suza Kako god, kada si pregurao cijeli taj ugovor, cisteci go*na, ne odustaj,sa tim iskustvom ti nema granice, trazi bolju poziciju i ne predaj se, jer da bi nesto postigao moras nesto i da das.