Author Topic: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard  (Read 16251 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline natal

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 877
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #15 on: 29/March/2011 »
Hmm, pa nema sad da je vjerujem nesto ili ne vjerujem. Ja sam odradio svoj ugovor i to su moji zakljuci na kraju svega toga. Istina da se toga moglo dosta preko veze i da u pravilu ovi sa "cvarcima" dobro prolazili, vidio sam i ja kako menadjeri jednog drugog izvlace iz gabule nakon crew partija. Ja znam osobno dvoje decki iz RH kojima su se jedno vecer zezali i drugi dan im dosli u kabinu digli ih i na alko test. Jedan decko iz slovenije isto se napijo i nije doso na posao i poslali mu security u kabinu i aj doma odma taj port u kojem smo bili, nismo ni cekali US. Al opet isto tako znam neke koji su kasnili, koji nisu dosli i sve okej proslo. I normala da se talijani drze zajedno, doma su niko i nisht al zato na brodu uniformica i cao. Ja se zezo sa jednom curom a ona meni kao ocesh ti doma jer joj decko talijan pa ko fol ono i ona bog i batina.

Da se cijeni "i owe you one" tocno.  Ja to ali ja osobno nisam volio da ja budem taj koji je duzan nekom nesht. Uvijek sam radio po propisima a ako neko nije samo sam okrenuo glavu cisto da ne gledam shta se radi da nebude kasnije kud koji mili moji.

@jeja pravila nikad nece vazit za sve isto a tek pogotovo na brodu. Primjer nije vezan za brod al poanta je ista. Vozim se ja bez kacige na motoru i halta me prijatelj sa kojim svakodnevno idem na kafe, vanka itd. Shta mislish da ce mi naplatit kaznu? Misec dana posli toga u patroli me halta njegovo brat i josh jedan policajac jer sam ulazio u naselje sa 80km a treba biti max 50. Oce ovaj pisat kaznu a brat njegov neda jer zna da smo dobri. Josh jedna situacija igrom slucaja jer mi motor bio na servisu i serviser mi ga donio u grad i moli me da ga odbacim jer nema kak doma i ja bez kacige opet naletim na patrolu di mu je brat, troje policajaca, jedan mi uzima vozacku i ide pisat kaznu a on uzme vozacku, vrati mi je i kaze polako vozi i nosi kacigu. (nemojte me shvatit krivo, 99% nosim kacigu).
Na brodu ti je ruka ruku mije, ja sam znao neke stvari da sam kome shta reko moglo pun qrac ljudi otkaz dobit. Al sutish jer nika neznash osh ti zaj**** neshto(nenamjerno) i niko te nece od ekipe cinkat ak si okej. Trebash uvijek kombinirat i najbolje se na brodu ne petljat u tudja posla.

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #16 on: 29/March/2011 »
Evo da se i ja malo ubacim pošto se ovdje radi o meni, sad je toliko toga napisano da ne znam di da počnem al evo ovako, moj ugovor na Cunardu je trajao nešto manje od 4 mjeseca jer sam se zamjenio tako da mogu ići natrag u 5. mjesecu kad počinje sezona na Queen Mary2 tako da sam odradio ugovor i u Zagrebu sam tako da Natal ako želiš javi se i možemo na cugu da ti osobno ispričam svoja iskustva na Cunardu. Drugo što se tiče agencije naravno da hvalim agenciju koja mi je ful pomogla i skor niš para uzela te me u roku od mjesec dana poslala na brod i još k tome jedan od vlasnika agencije je još tamo kao Maitre...

Što se tiče opijanja u Crew Baru ima jedna stvar zašto te niko ne gleda, prvo oficiri idu u svoj bar a drugo u bar departmentu je ful easy life jer Bar Manager cuga s vama svaku večer i njega ne je*e da li si spavao na podu dok kod si na vrijeme na poslu i radiš svoj posao kako treba a ako zakasniš ideš na puhanje i i ako napušeš ideš pa-pa.

Što se tiče mog iskustva, ja sam završio ugostiteljsku školu, radio sam po svim većim i poznatijim barovima u Zagrebu te stoga mislim da je moje iskustvo relativno dobro bilo na intervju, te jedino nisam najbolje prošao s koktelima, međutim čovjek je rekao sve se to da srediti jer sam mu ja rekao u startu da mi kokteli nisu jača strana te je on to cijenio...

P.S.

Što se tiče mog online, ja sam često jer imam posao koji vodim prek neta kao i ženu i dijete, što se tebe ne tiče koliko povodim na netu bez uvrede

Offline natal

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 877
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #17 on: 29/March/2011 »
Ajmo na cugu. Ja sam za. Bash bi volio da popricam sa tebom posto si bio na cunard. Al ak je tak kak ti kazesh onda odlicno.

Kao sto sam rekao bio gore na kraju posta mozda grijesim, ispricavam se zbog toga.

Na carnivalu crew bar za sve, nema tu razlike neke. Pa dobro ak si radio u barovima, ja nisam na forumu to nidje vidio da si spomenio.

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #18 on: 29/March/2011 »
Nema problemal, pa mislim da nema potrebe da spominjembarove di sam radio po Zagrebu jer ako ćemo iskreno to je bilo davno, zadnji put sam radio u baru prije 3 godine i rekao da više ne idem u bar al eto na kraju opet tamo...

Offline urosevic100

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #19 on: 13/April/2011 »
@Blaugrane

Sve te sto si ih nabrojao da su ti pomogli na qm2, ako ih budes opet video kazi im da su nistaci i da ih pozdravlja Uros!

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #20 on: 13/April/2011 »
a ti si Uroš...hehe, onda znaš za ove munjare...vidit ću ih uskoro...

Offline urosevic100

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #21 on: 13/April/2011 »
Znam ih....nego gde je Kosta, i on bi trebao tamo da bude

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #22 on: 13/April/2011 »
Evo on je upravo došao 19..3. na brod u Hong Kongu s odmora, supervisor je cijelo vrijeme u G32

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #23 on: 28/November/2011 »
Pozdrav svima, long time no read...

evo da se ja malo javim i da kazem ponesto o mom drugom ugovoru koji je neki dan zavrsio, bilo je to dugih 6 i pol mjeseci...Bilo je lakse nego prvi ugovor samo je bila razlika ko nebo i zemlja što od gostiju pa do zarade i portova, moj brod je nesreca ako volis portove i izlaske jer 80% portova je samo New York i Southampton i ostatak tek toliko da vidis nesto...Ugovor je bio odlican uz poneke manje probleme kad nas je usred uragana pri 30 foot valovima i force 12 vjetru usred Atlantika uhvatio pozar na jednom od jet motora...sreca u nesreci sto kerozin ima visoko paliste te brza reakcija fire departmenta sprijecila je vece probleme, niko se nije osjecao ugodno kada cujes crew emergency signal usred cocktail houra, tada smo svi po prvi puta drill shvatili ozbiljno jer ni gostima nije bilo svejedno viditi da u roku od sekunde nema nikakvog osoblja...e sad dolazi druga starna price, dok mi sve pripremamo da ljudi budu sigurni oni se zale jer nemaju sto za piti...to je bilo na putu iz Quebeca za New York di smo imali overnight, druga dva kruzera koji su isli s nama vratili su se natrag jer nisu mogli izdrazat vjetar i valove...sve u svemu ok ugovor....

Offline nanny_annie4

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 60
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #24 on: 29/November/2011 »
Dobro nam dosao kuci!  :happy:

Offline MAMAGAJO

  • Registered
  • *
  • Posts: 64
  • U gotta risk it to get a bisquit!
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #25 on: 29/November/2011 »
Blau... Pozdrav, kad budes tam pozdravi mi Dominique, wsa trainer.
2. Natal, sve sto je blau rekao je istina, ja sam prosao i carnival i 3 ugovora na cunardu, i velika je razlika. Samo zbog jednog razloga: uvjek se vracas na isti brod i bukvalno si frend sa svima.
Dalje, bar na Cunardu je najbolji, jedino se zamjera sto b/w zaradjuje bolje od bartendera, ponekad. Cunard je cunard, koliko god da je lose ima jako puno dobroga, a najbitniji su ljudi.
This is Your last chance to start living!!!!!

Offline Blaugrane

  • Cruise Ship Veteran
  • Registered
  • *
  • Posts: 336
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #26 on: 29/November/2011 »
pozzz i tebi...di si ti sad...sad je WSA tranier Rishi...

Offline deda0608

  • Registered
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Blaugrane, Bar Waiter, Cunard
« Reply #27 on: 26/April/2013 »
Pozdrav..ako mozes da mi opises poziciju buffet stewarda na qm2 i kakva je mogucnost napredovanja.Hvala