FORUM

Korisničko ime:  mali remorker
Država: Srbija
Spol: M
Kompanija: Princess Cruises/P&O Australia
Pozicija: Junior Assistant Purser/Assistant Shorex Manager/Assistant Night Manager

Kako ste čuli o poslu na kruzerima?
O samom poslu na kruzerima sam čuo jos pre više od 7 godina kada su me tadašnje kolege u državnoj firmi nagovarale da idem da radim na njima, jer nisam imao ugovor za stalno i nisam oženjen.
Ja sam tada bio apsolvent i iskreno nisam ni razmišljao preterano o tome.
Par godina kasnije, kada je diploma postala samo jedan više papir u kući i kada su računi počeli da se gomilaju, počeo sam da guglam i da se raspitujem.
Setio sam se druga iz srednje čije sam slike gledao na netu iz raznih delova sveta i od njega sam dobio neke prve informacije kako, šta, gde i tome slično.
Ubrzo potom pronašao sam ovaj Forum i ostalo je manje više istorija. Sve informacije koje sam dobio, kako od drugara tako i od još par poznanika, su bile nepotpune i u početku sam celu priču vezanu za kruzere počeo totalno neupućen.
Kada sam počeo da iščitavam Forum tada sam već bio u procesu apliciranja, ali svakako me je Forum pripremio na to šta da očekujem tamo negde na drugom kraju sveta.
O pomoći i savetima drugih forumasa da ne govorim.

////
Pristupite forumu klikom na screenshot:

forum posao na brodu

[fbcomments]

One thought on “FORUM

  1. Posao na brodu se svakako isplati ukoliko ste pomorske sttruke. Ako ste nekvalificirani za taj posao, tada će vam plaća biti niža, a kad niste na brodu, tada ne dobijate ništa. Onda tih par mjeseci rada podijelite sa 12 mjeseci da vidite koliko će vam ostati. Još ako ste bili na brodu manje od 183 dana tada ćete platiti i porez. Zato je poželjno naći dobru kompaniju gdje se koliko toliko isplati raditi, a eventualni porez dobro izračunajte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.