Iron_lion, Shop Staff, Princess Cruises

pc72016

Korisničko ime: Iron_lion
Država: Bosna/Sarajevo
Spol: Muški
Kompanija: Princess Cruises
Pozicija: Shop Staff

Kako ste čuli o poslu na kruzerima?
Jedan od mojih jarana je radio na Disneyu, i pričo je kako je to nešto što se treba probat, vidjet, osjetit, a i para nije loša tako da sam odlučio da to zaganjam.
Takodjer i ovaj forum je bio od velike pomoći.
Tu sam vidio te raznorazne postove gdje ti ljudi opisuju kruzer ko neki spejs šatl kao i neke rezime i priče ravne onim u JNA.

  • Što vas je privuklo da aplicirate za posao na kruzerima?

Hm. Šta me je privuklo? Dobro pitanje legendo. Besparica.
Došo sam iz Emirata kokuz jer sam tamo išo van granica, tako da sam se ovde privalio starcima na grbaču, kojima ista i nije toliko jaka da podnese moje prohtjeve.
Prije toga sam pokušo za stjuardesu, medjutim nisam znao da se ponašam kako bi trebalo jedna stjuardesa da se ponaša tako da sam završio na brodu.

Preko koje ste se agencije za rad na kruzerima prijavili i zašto baš preko nje?
Iso sam preko Safe Cruise. Preko njih, valjda zato što je onaj Ivan mnogo simpatičan dečko. Korektni su ljudi, precizni, otvoreni a i jedini su bili u tom momentu sa dostupnim poslovima tako da sam se faktički morao preko njih. Palac gore za te ljude, nije da reklamiram al bih svima savjetovao da sa njima saradjuju ko hoće na brod.

  • Za koju ste se kompaniju i poziciju prijavili i zašto?

Nisam se prijavio, Safe Cruise me poslao na Princess, tako da nisam imo mnogo izbora. Pozicija je bila u buticima jer sam radio dugo godina kao taj prodajni savjetnik a i čuo sam da oni ne rade mnogo, da izlaze u portovima, da manje robuju od svih ostalih robova na brodu.

Koliko je trajao interview i kada ste saznali da ste prošli?
Interview je trajao nekih 20tak minuta do pola sata.
To jutro sam spuco 2 red bulla i došo sam inspirisan pred žabara tako da je ovaj samo sjedio i smješko se ko mona liza, prvo jer mu je engleski na nivou onog koji moj stari govori a drugo jer nije imo šta da pita pošto sam mu objasnio čitav svoj cv. Odmah mi je reko da sam prošo, jedinom, jer sam ga ja drito pito kakva je situacija.
Moram naglasiti da se i tu stresiralo od strane agencije ko da idem pred nekog nebeskog svevišnjeg vladara, kako da se ponašamo, da ne budemo direktni, da govorimo blagim tonom, bla bla i tako te stvari, koji su ustvari bili pokušaji da sinjor Antonio ne izgleda kao samo lijepo lice Princessa, nego da je taj dotični gospodin ustvari izgleda opasan i načitan tako da se dobro pripazimo

Nastavak teksta na forumu Poslovi na kruzerima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.