Život Sport Staff-a na Royal Caribbean-u

Korisničko ime: djibril
Država: Srbija
Spol: M
Kompanija: Royal Caribbean Cruise Line/Disney Cruise Line/Norwegian Cruise Line
Pozicija: Sport Staff /Lifeguard and Port Adventures Host /Shore Excursions Staff

Kako ste čuli o poslu na kruzerima?

Za posao na brodovima sam čuo od prijatelja koji nikada nije radio na brodovima. Jednog dana, krajem 90ih godina prošlog veka, drugar me je pozvao da odemo na prezentaciju poslovne ponude kod jednog “agenta za zaposljavanje na brodovima” iz Bačke Topole u Srbiji. Ispostavilo se da je “agent” imao spremnu priču da nas navede da mu platimo 150 nemačkih maraka da bi nam obezbedio intervju sa poslodavcima za posao na prekookeanskim brodovima. Nisam bio jedini kandidat (moj drugar je u medjuvremenu odustao) došli su i neki momci iz Kragujevca i Zemuna.
“Agent” je iznajmio kombi prevoz i odvezao nas u Budimpeštu u Agenciju koja zvanično posreduje kod zapošljavanja. Zvanični Agent se samo nasmejao i rekao da sada niko od nas neće dobiti posao jer smo zakasnili (tada je bilo oko 14 časova) te da smo došli u pratnji lažnog agenta koji samo želi da zaradi novac zahvaljujući nasoj ne-informisanosti, te da smo dobrodošli uvek kao samostalni kandidati u budućnosti.
Pogadjate … veoma besni smo izašli iz kancelarije i našli našeg “ agenta” u jednom od butika nedaleko od Agencije kako shopping-uje i umalo ga išamarali na licu mesta. Nevoljno je vratio novac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.