Celebrity Cruises naručio 2 nova kruzera

celebrity cruises

Royal Caribbean Cruises doo i francuski brodograditelj STX France, najavili su danas kako je Celebrity Cruises napravio hrabar korak prema novom dizajnu brodova potpisavši pismo namjere za izgradnju nove klase brodova.
Dva kruzera kapaciteta 2.900 putnika i 117.000 bruto-tona, razvijena pod nazivom projekat EDGE, gradit će se na vrhunskom iskustvu klase brodova Millennium i Solstice.

300 metara dugi, 37 metara široki i 58 metara visoki, brodovi projekta EDGE će isporučiti maršrute malih brodova s velikim brodskim sadržajima, iskustvo savršenog odmora u koraku s današnjim zahtjevima turista visoke klase.

“Dolazak dva nova plovila u našu flotu doprinos je našem dugoročnom strateškom planu umjerenog rasta kapaciteta, i nastavlja pozitivan zamah koji je Celebrity brand postigao u premium segmentu naše industrije”, rekao je Richard D. Fain, predsjednik i glavni izvršni direktor Royal Caribbean Cruises Ltd.

“Naša nova klasa broda će postaviti standarde za vrhunska svjetske putovanja i dostaviti sljedeću generaciju modernog luksuza koji naši gosti znaju i vole”, rekao je Michael Bayley, predsjednik i glavni izvršni direktor Celebrity Cruises-a.
“STX France projektira i gradi neke od najinovativnijih stilskih kruzera na svijetu, a projekt EDGE nudi im priliku da ponovno postave nove standarde kultne moderne arhitekture. Na ovim izvrsnim novim brodovima približit ćemo naše goste još bliže nezaobilaznim svjetskim odredištima, dok će na brodu uživati u najluksuznijem smještaju, najfinijim kulinarskim iskustvima i najboljem gostoprimstvu koje donosi naše osoblje. ”

“Mi smo uzbuđeni što u suradnji s Celebrity radimo na ovom dramatičnom koraku naprijed u premium dizajnu brodu,” rekao je Laurent Castaing, direktor STX France-a. “Ova klasa brodova će biti dizajnirana da dostavi odredište turistima koji žele doživjeti sve što im svijet ima za ponuditi.”

Ovi brodovi također predstavlja značajan korak naprijed u ekološkoj prihvatljivosti broda, koristeći nove tehnologije za uštedu goriva te osigurala široku upotrebu održivih materijala.

Tvrtka očekuje isporuku prvog broda u jesen 2018, s drugim plovilom isporučenim u prvoj polovici 2020. godine, što ovisi o uobičajenim uvjetima dogovora, kao i načinu financiranja.

Na temelju sadašnjih narudžbe brodova, predviđeni kapitalni rashodi za godine 2014, 2015., 2016, 2017 i 2018 su 1,4 milijarde dolara, 1,5 milijarde dolara, 2,3 milijarde dolara, 0,4 milijarde dolara i 2,2 milijarde dolara.

Za 2014, 2015, 2016, 2017 i 2018. očekuju se povećanja kapaciteta smještaja od 2,4%, 5,5%, 6,7%, 3,8% i 4,3%. Ove brojke ne uključuju potencijalne prodaje broda ili prinove za koje se tvrtka može odlučiti u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.