Employment Power, Assistant Waiter, Royal Caribbean – Trošak 950€

Korisničko ime: cookie007
Država: Hrvatska
Spol::nokti:
Kompanija: Royal Caribbean
Pozicija: Assistant Waiter/WaiterKako ste čuli o poslu na kruzerima?
Davno sam upoznala curu koja je vec prije radila jedno 10 godina na brodovima, promjenila xy kompanija.
Na izlascima nam je prepricavala sve sto se dogadalo na njenim ugovorima, a mi bi plakali od smjeha. Preko nje sam upoznala jos jednu curu koja je isto tako radila na kruzerima.
Da bi kao secer na kraju skuzila da mi jedan daljnji rodak isto radi na kruzerima.

Što vas je privuklo da aplicirate za posao na kruzerima?
Privuklo? Gurnulo… Zivotna situacija. Na poslu na kojemu sam trenutno bila nije se znalo jel ostajem, sto cu nakon toga, gdje nac posao, racuni, stanarina.
Punjenje polica u Konzumu za 2500 kn mi nije zvucalo privlacno ni obecavajuce. S obzirom da sam od prije znala osobe koje su radile na kruzerima, znala njihove price, krenula sam sa informiranjem, daljnji rodak mi je preporucio ovaj forum i nakon nekoliko tjedana proucavanja informacija ja sam znala da sa apliciranjem nemam sto izgubit u trenutnoj situaciji.
U krajnjem slucaju radije perem tanjure na kruzeru nego spavam ispod mosta.

Preko koje ste se agencije za rad na kruzerima prijavili i zašto baš preko nje?
S obzirom da sam iz Zagreb otisala sam do Employment Power u Tkalči.
Javila sam se i onoj agenciji u Lovranu, mislim da se zove Apriori, s obzirom da mi se od tamo nisu bas ni javljali niti su bas bili puni informacija, odluka je definitivno pala na Employment Power.

Za koju ste se kompaniju i poziciju prijavili i zašto?
Za kompaniju mi je u pocetku bilo svejedno, najvaznije mi je bilo da “odem”.
Pocela sam se raspitivati za posao fotografa (sto sam i prije radila), ali u startu su mi rekli da toga nece biti (mislim ima, ali ne ide to njima toliko dobro koliko kad salju ljude u restoran, radije ce nekoga gurnutu na trenutno otvorenu poziciju da sto prije uberu pare od kompanije za posredovanje, a potencijalno i od vas). Bacili mi bubu u uho da ima mjesta na Royal Caribbean za asistenta.
U trenutnoj poziciji mi se nije dalo mudrovati, pa sam pristala.Koliko je trajao interview i kada ste saznali da ste prošli?
Meni interview uopce nisu najavili, bilo je “pa mozda sljedeci tjedan” da bi mene ujutro probudio mobitel “Halo, jeste spremni?”
“Spremni za sto?” Krenulo trcanje po stanju, samo sam nabacila neku kosulju preko pidzame da izgledam relativno pristojno za interview preko skypea.
Zbog cijele te strke bila sam sva u panici i tek nakon interviewa sam skuzila koje sam gluposti odgovarala, ali ocito su me dobar engleski i osmjeh od uha do uha spasili od propasti.
Mislim da je trajao oko 15 min.
Na kraju interviewa mi nije bilo recemo da li sam prosla ili ne.
Taj isti dan nekoliko sati kasnije zvoni meni mobitel, broj s Floride, zove me neka Gillian da jel bi ja njoj mogla odslovkati moje podatke jer ona nista ne kuzi sto sam ja ispunila preko c-traca.
Naravno da sam ja sve to ispunila sa hrvatskim dijakritickim znakovima i naravno da ih imam i u imenu, prezimnu, adresi…  :rofl:
To mi je vec bio znak da sam prosla interview i lagano se pocelo slavit.
Ovi u Employment Power-u mi nisu nista javljali jedno tri dana, dok ja nisam lagano poludjela jer sam znala da sam prosla, a oni nista, tek kad sam ja pritisnula onda su mi poslali predugovor.

Koliko su bili vaši troškovi odlaska na brod?
putovnica – 360 kn
slikanje za dokumente – 25 kn
viza – 1120 kn (kompanija refundira)
pomorski tecaj – 950 kn
pomorska knjizica – 105 kn
karta zgb-ri-zbg – 70 kn
medical – 1400 kn
avio karta + travel package – 2700 kn

još parstokuna na potrepstine…

~950 €

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.