Musgrave interview – evo kako dobiti posao u Irskoj

Dakle ovako.

Najopušteniji interview za posao koji sam ikada imao.

Navedeno vrijeme za “open day” je bilo 08.00 – 20.00, znači cijeli dan. Došao sam u Vinkovce oko 14.00, strateški odabrano vrijeme, kada sam vjerovao da su se radoznalci ispucali, a oni koji rade još ne mogu doći. Očekivao sam gužvu od nekoliko stotina ljudi i 5-6 regrutera, ali sam u pola sata koliko sam tamo bio, sreo još svega 3 osobe. Šok. Izgleda da su svi koji su htjeli otići u inozemstvo već otišli. To potvrđuje podatak da je Hrvatsku u zadnjih 5 godina napustilo 300.000 ljudi.

Od strane Musgrave-a su prisutni bili vodeći regruter za naše prostore gospođa Dawn Nugent, i Bjelovarac koji se u nekoliko godina uspeo na ljestvici, Marko Hrebak, koji je na hrvatskom jeziku objašnjavao zainteresiranima sve što je potrebno znati o poslu. On je isto krenuo od skladišnog radnika, da bi dogurao do regrutera.

Hotelska konferencijska sala je bila obljepljena slikama lokacija, skladišta, i sličnih podataka. Marko je svoj dio posla odradio fenomenalno, na kraju njegova izlaganja jedva sam imao šta pitati.

Dawn je bila vrlo pristupačna, simpatična, i razgovor je bio vrlo opušten. Kada je vidjela da pričam engleski tečno, olovka joj je letjela po formularu i kvačice su frcale na sve strane, a kada je vidjela da imam položeno i za vozača kamiona, još se više oduševila, i zadovoljno je označila moju prijavu zvjezdicom, što je, po njenim riječima, bila tek četvrta zvjezdica toga dana.
Naime, iako Musgrave na prvi pogled ne izgleda bajno jer čovjek povjeruje da je njihovo redovito pojavljivanje u Hrvatskoj posljedica bježanja radnika od teškog posla, uvjerila me je da je razlog zapravo taj što se Musgrave konstantno širi, što potkrepljuje podatak da su najveća privatna firma u Irskoj, a Irska je zemlja sa najvećim ekonomskim rastom u EU.

Anyway, vrijeme do 17og, kada mi treba stići ugovor, provodim čitajući na internetu komentare onih koji su već otišli. Situacija izgleda jako dobro. U prvo vrijeme ću biti u hostelu koji je 5 minuta od mjesta rada, oni će mi otvoriti i bankovni račun i srediti pps broj, Dublin je na 20 minuta … mislim .. ludilo

Link na diskusiju na forumu: Musgrave

2 thoughts on “Musgrave interview – evo kako dobiti posao u Irskoj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.