Princess-ovi krijumčari droge izbjegli Kanadski zatvor

Kanadski novinski izvori identificirali su tri člana posade Island Princess-a, koji su uhićeni prošlog tjedna u krijumčarenju droge u Vancouver.

CTV News Vancouver identificirao je tri člana posade iz Nikaragve, Willard Murray Brooks (28), Emil Hebbert Garth (26) i Jason West Carter (32) regrutirani su od strane kolumbijskog kartela kako bi prokrijumčarili 10 kilograma kokaina na Island princess kada je brod bio usidren u Cartageni. Princess-ov brod je kasnije uplovio u Vancouver, 11. svibnja, nakon plovidbe u Panami, i kasnije, u Los Angelesu i San Francisco.

Nakon što se brod usidrio u Vancouveru, CTV izvještava da su tri člana posade prokrijumčarili pet kilograma kokaina sa broda u obližnji restoran, gdje ih je dočekao neidentificirani muškarac, i kasnije im platio 30.000 $ za drogu. Krijumčari droge su navodno pospremili novac u donje rublje prije odlaska nazad na brod. Kanadska granična služba pronašla je neprijavljeni novac kada su muškarci prolazili kroz kontrolu ukrcaja. Vancouverska policija i Kanadska granična policija su potom pretražili muške kabine gdje su navodno pronašli dodatne količine kokaina.

Krijumčari droge nisu osporili optužbe. CTV izvještava da mornari ne strahuju od povratka u domovinu Nikaragvu, gdje se očekuje da će biti poslani avionom u roku od sedam dana. Kanadska carinska služba će Princess Cruise Lines-u naplatiti putne troškove.

CTV nije objasnio zašto krijumčari droge neće služiti zatvorsku kaznu u Kanadi. Upitno je da li će tri člana posade u Kolumbiji biti optuženi za bilo što.

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.