Vratili su me kući posle samo 25 dana na brodu

Online Lu Salome

  • Posts: 23
  • Country: Serbia
  • Company: Carnival Cruise Line
  • Recruitment Agency: Employment Power
  • Job Title: Bar waitress

 

Pozdrav svima dragi ljudi. Nažalost, vratili su me kući posle samo 25 dana na brodu.

Bila sam na bar koledžu, teorijski deo odslušan, testovi položeni, i kad su nas ubacili da radimo, treći dan doživim nezgodu na poslu,
Radila sam na bazenu – spuštala sam piće gostima i kada sam krenula da hodam, čula sam da me neko iza zove, naglo sam se okrenula, nezgodno nagazila, nešto je kvrcnulo i izletelo mi levo koleno.
Pala sam na zemlju i u tom bolu i ludilu što vidim kost na potpuno drugoj strani kolena, totalno izdeformisano, ja sam samo pipnula kost i koleno se vratilo na mesto, ali nisam mogla da ustanem bez pomoći.
Gosti su odmah pritrčali, jedna od gošće je bila doktorka pa mi je odmah proverila puls, stavila led, dok nisu stigli ovi iz medicala.
Došao je i supervizor naravno, ajde što nisam nosila kompanijine patike, nema veze, nego što sam glupača samo istinu pričala.
Rekla sam da nisam pala, da se nisam okliznula, da nisam udarila ni od šta, da se desilo samo od sebe, a i da mi se slična stvar desila kad sam imala 15,16 godina.
To sam malo permutovala godine pošto i dalje nisam svesna da imam 27, a povreda mi se zapravo desilo kad sam imala 9,10 godina. Elem, sve na svoju štetu.
Zapravo, imala sam operaciju cista 2 nedelje pre broda pod potpunom anestezijom i uležala se, mišići verovatno malo oslabili, tamo odmah upala u mašinu i i jbg… Bandažirali mi koleno, dali mi štake i rekli mi da odležim taj dan i sutradan i da se javim ponovo.

Posle dan i po su me vratili na posao, ćopala sam sve vreme, 5 sati bez prestanka sam se vukla po onom Kazinu dok nisam osetila da ću se srušiti.
Koleno je još više bilo oteklo. Sutradan me je tek doktor pregledao, do tad se mnome bavila medicinska sestra u vidu predrkanog crnjice.
Doktor reče da su me prebrzo vratili na posao, da se vratim da ležim, stavljam led, i da se javim ponovo za dva dana.
I tako sam ja onda narednih 7 dana ležala, posećivala doktora, ništa to nije bilo ni bolje ni gore, davao mi onaj ibuprofen i naproksen, ulivao nadu meni i mom dečku da će to sve biti ok i da ću se oporaviti za nekoliko dana, da su samo ligamenti istegnuti, na MRI me nisu slali jer se zaboga potrefi da baš kad smo u portu vikend je i klinika ne radi i tako dalje, sve u svemu, iz vedra neba su me zvali u h&r office gde su mi saopštili da je iz Majamija stiglo pismo u kom je odlučeno da me pošalju kući na lečenje.

Sinoć sam stigla, dečko mi je ostao na brodu gde smo i imali koledž.
Napratila sam se u putu žestoko, doduše čekala su me kolica kad god izađem iz aviona da me vode do sledećeg gejta…
Danas sam primila mail iz Tomas Miler kompanije koja je zadužena za moje lečenje da će se pobrinuti oko svih troškova lečenja i puta do klinike, mada još nisam dobila zakazan termin gde i šta, a koleno i dalje boli i ne mogu da ga savijem.

Tužna sudbina, odeš u tri lepe u potragu za boljom budućnošću i da zaradiš neku lovu, a eto šta te snađe…
Ako je neko imao sličnih iskustava, ne zanima me tuženje niti imam živaca da se sa tim ganjam, zanima me kolike su šanse da se ja vratim kod svog čoveka na brod i da li će me uopšte kompanija hteti nazad s obzirom da nisam baš njihov dugogodišnji radnik, u pitanju je Carnival?

Link na diskusiju: forum

Comments

comments

2 thoughts on “Vratili su me kući posle samo 25 dana na brodu

  1. Stvarno mi je zao kad procitam ovakve komentare i da ljudi monstrumi koji i dalje vladaju Carnival Co i dalje tretiraju ljude kao robove. Nazalost draga koleginice ,ne da se neces vratiti na isti brod gdje ti je decko,nego se neces ni vratiti na jedan on njihovih brodova ,a postoji mogucnost ni na nekoj od drugih kompnija jer od nedavno baza podataka svih crew mambera sa svih kompanija je jedna ,i ko zna sta su oni tamo za tebe napisali,jer njima smo mi samo jedan broj a zasto bi oni vracali crew membera koji se povrijedio na brodu i kostao ih dosta $$ dok su te poslali kuci kad mogu novu budalu naci koja ce platiti agenciji ispod stola za ukrcaj i uzet ti za kartu $$
    PS: znam sta pricam,bio sam 11 godina na cetri kompanije i radio od obicnog pool boy-a 2006 na royal Caribbeanu pa do Assistant shop Mangera na MSC cruises 2013-16.

  2. Tebi je ovaj ugovor završen. Počinje sasvim novi ugovor kada se oporaviš, jer si iskrcavanje iz medicinskih razloga. Sličan problem sam imao, samo posle oporavka ili se javiš agenciji ili još bolje direktno kompaniji.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.