Buffet Steward – od apliciranja do dobijanja posla (2018)

Online Alokin1995

  • Posts: 6
  • Country: Serbia
  • Company: Princess Cruises
  • Recruitment Agency: Safe Cruise
  • Job Title: Buffet Steward

 

Pozdrav svima,

Da se pre svega predstavim, zovem se Nikola, imam 22 godine i iz Beograda sam. Sto se tice iskustva na kopnu imam iskustvo od 14 meseci rada u restoranu (6 meseci pomocni konobar, 8 kao konobar). Krajem prosle godine sam se odlucio za brod.

Kraj novembra, brzinski napisan cv i slanje agenciji safe cruise. U tom trenutku agencija nije imala otvoren konkurs ali sam ja hteo da oni imaju mene u vidu kad se i ako se otvori konkurs za muskarce posto mi je receno da samo devojke primaju (zahtev od kompanije).
Povucen svojim iskustvom na kopnu a neiskustvom u rasudjivanju znacenja pozicija odlucio sam se da apliciram za ass. waitera ili waitera.
Kakva optimisticna odluka, mozes misliti.
Ubrzo potom mi je stigao mejl da trenutno ne primaju ali da ce me imati u vidu i kontaktirati kada se neka pozicija bude otvorila. Znajuci kako to ide ja sam to stavio po strani i nastavio normalan zivot, proveravajuci povremeno na sajtu da li je otvoren konkurs za muskarce.

27. decembar, otvoren konkurs za Princess, potrebni su sve pozicije u restoranu.
Ovih mesec dana sam proveo citajuci i istrazujuci o radu na brodu, o pozicijama o svemu. Sastavljam novi mejl saljem da sam se malo preracunao i da bih voleo da pokusam na poziciji buffet steward sa mojim iskustvom.
Istog dana sam dobio poziv iz agencije, Par kratkih pitanja o meni, provera engleskog i zakazan intervju sa predstavnikom agencije Ivanom 30 decembra.
30. decembra intervju saOvanom, provera mog engleskog, provera mog znanja internacionalne kuhinje(radio sam u restoranu latinoamericke kuhinje tako da o internacionalnoj nisam znao puno) i predlog Ivana da ako zelim mogu prisustvovati obuci tj kursu koji se odrzava u prostorijama agencije. 70 eura kosta kurs tako da sam ja to prihvatio.
Sto se tice kursa traje 2 dana po 4 sata. Tu smo ucili o internacionalnoj hrani, vinu i svemu sto se sluzi na brodu i principu kako se to radi na brodu.
Takodje smo dobili neke smernice kako sebe sto bolje prodati kompaniji. Kako ih oduseviti. Meni je obuka dosta pomogla.

Nakon obuke je sledilo prikupljanje dokumenata koji su se slali kompaniji:
2 slike, CV na engleskom, kopija zavrsene skole, 2x kopije pasosa, preporuke sa posla, uverenje da nismo osudjivani.
Prilikom predaje dokumenata imali smo jos jedan intervju sa agencijom, gde su proveravali nasu spremnost za intervju. Pitanja vezana za CV, za hranu, o vinu itd.
Kada se taj intervju zavrsio pitali su me da li zelim na skajp intervju 16. januara ili ipak hocu da idem na intrvju pocetkom februara koji ce biti uzivo.
Njihovu preporuku da je bolje skajp intervju sam prihvatio i intervju je zakazan.

Nastavak teksta na forumu

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.