Micky Arison, šef Carnival-a, ponudio Trump-u kruzere u najam

MIAMI (WSVN) – Predsjednik Donald Trump rekao je da mu je Micky Arison, šef Carnival korporacije ponudio neke od svojih brodova za krstarenje kao resurse u borbi protiv korona virusa.

$8.1B težak Arison, treći najbogatiji čovjek na Floridi, predsjednik tvrtke, u četvrtak je kontaktirao Trumpa.

“Razgovarao sam s Mickyjem Arisonom iz Carnival Cruise Lines-a i on će staviti brodove na raspolaganje”, rekao je Trump tijekom konferencije za novinare.

Carnival je objavio da će učiniti dostupnim brodove sa četiri različite kompanije, koji će se po potrebi pretvoriti u plutajuće bolnice. Tvrtka je navela da bi svaki brod mogao omogućiti 1.000 bolničkih soba za manje kritične bolesnike koji nisu zaraženi korona virusom, što bi moglo osloboditi vrijedan prostor u kopnenim medicinskim ustanovama u najteže pogođenim područjima.

“Uz velike medicinske brodove koje dolaze, ako nam zatrebaju brodovi sa puno prostorija, oni će biti dostupni u New Yorku, Los Angelesu i San Franciscu “, rekao je predsjednik.

Ovo nije prvi put da je Carnival ponudio pomoć usred krize.

Nakon uragana Katrina, tri Carnival-ova broda korištena su za osiguravanje privremenog smještaja za žrtve u Galvestonu, Teksasu i Mobileu, Alabama.

Dok se medicinski radnici širom zemlje pripremaju za mogući manjak bolničkih kreveta, Carnival se još jednom ponudio kao spasilački splav.

“Ima nekoliko brodova koji bi bili idealni za ono što radimo. Sigurno su veliki i imaju puno soba, tako da to cijenimo od Carnival-a”, rekao je Trump.

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.