Od Sijetla do San Franciska

Drunken_Sailor

  • Moderator
  • Posts: 30
  • I want to breathe the air of new places
  • Country: Serbia
  • Company: Princess Cruises
  • Recruitment Agency: Safe Cruise
  • Job Title: Staff Photographer

Po završetku sezone Aljaske itinerar nas je vodio južno, u potrazi za letom. Nakon skoro dvomesečnog istraživanja “last frontier-a”, sledio nam je jedan kratki kruz iz Sijetla za Vankuver, pa onda jedan dugački obalni gde smo se ponovo vratili za Sijetl, da bi posle toga produžili zapadnom obalom preko Astorije (država Oregon) ka San Francisku, San Dijegu, Santa Barbari i našoj sledećoj matičnoj luci – Los Anđelesu.

Sijetl
Iako je bio naša polazna tačka više od mesec dana, nikako nisam imao dovoljno vremena da ga upoznam u meri u kojoj sam želeo. To se promenilo u poslednja dva kruza, kada sam dobio više slobodnog vremena u ovom prelepom gradu.
Napominjem da je ovaj grad bio i moje mesto ukrcavanja, na čiji sam aerodrom sleteo i u obližnjem hotelu proveo nešto više od 24 časa, ali bez obilaska “downtown-a”.

Po pristajanju broda u luku, imao sam 6-7 časova da istražim Sijetl. Nije bilo lako odlučiti se šta najpre videti, ali sam sa dvoje drugara krenuo u avanturu. Kako smo čuli da ovde ima veliki i jeftin market Target, najpre smo tu otišli i nakon sat vremena jurenja po trospratnoj prodavnici, uspeli da se ponovo nađemo i krenemo dalje. Svakome ko ima prilike da boravi u Sijetlu bih toplo preporučio da poseti Target jer se ovde može naći najraznovrsnija roba koja je izrazito jeftina i uvek imaju neke popuste.

Sledeće mesto koje smo posetili je takozvani Pike’s Place, koji je poznat po više atrakcija. Meni lično najinteresantnija stvar zbog koje sam došao tu bio je Starbucks, ali ne bilo koji Starbucks, već prvi ikada otvoren. Taj lokal je deo istorije i uvek je pun jer bi svi koji tu dođu hteli da probaju kafu baš na mestu odakle se ovaj veliki lanac kafeterija otisnuo u svoju uspešnu budućnost.
Pored toga, interesantan je i lokalni Farmer’s Market-pijaca gde se može osetiti duh ovog mesta i videti najraznovrsniji proizvodi ovog dela sveta. Jako je interesantan jedan od lokala na pijaci gde prodavci bacaju ribe(losos) jedan drugome.

U blizini se nalazi i tzv. Gum Wall, zid na koji prolaznici lepe žvake, što je interesantna turistička atrakcija.

Nastavak price: forum

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.