Otkaz zbog laži menadžerke i njenih podanika

 

Online DUSTER

  • Registered
  • Posts: 1
  • Country: Bosna
  • Company: n/a
  • Recruitment Agency: n/a
  • Job Title: n/a

Dobar dan nadam se da ne spamujem 🙂 i ispricavam se unaprijed zbog pravopisa

Evo ovako znaci posle dolaska na ugovor moja zena kao asst. menadzera u shopu dosla je u konflikt sa menazderkom shopa zbog njenog muza koji je imao tako obicaj da misli da je nedodirljiv i suprostavljao se asst menadzeru sa svojim nekim misljenjima i nakon sto je ukazano na to od strane moje zene menadzerki jer cijeli tim onda pocinje tako da se ponasa ona je pocela da se sveti i na sve moguce nacine da je uhodi i zagorcava zivot.
Cak je zabranila da je ja kao muz zovem uopste na telefon da dolazim u office i onda slala mejlove u office sa raznim lazima kako ona meni daje prednost sto smo mi osujetili i upozorili office o tome i oni su bili kao u fazonu not to worry.

Posto to nije joj poslo za rukom okupila je svoje latinose koji su joj odani i otisla da se zali kod hotel direktora koji je inace portugalac i opet napricala raznorazne lazi i taj HD je bez ikakve dalje istrage poslao mejl sjedistu NCL sa svim tim njenim lazima,
Bez ikakve istrage odlucili su da nam uruce otkaz bez uopste ista da nas pitaju, ni sanse da se opravdamo il bilo sta od toga.
Meni su kao razlog naveli da sam preksio company policy i poor performance u sazetku da se neko iz tima zalio na to da sam uzivao prednost supervizora (moja zena) i da je neki gost kao napisao na racunu served with arogance sto je mogla ista ta menadzerka da napise hehe i na vrh svega toga posto je ona isla na odmor i dala je svima evaluacije osim meni i mojoj zeni tako da mi nije jasno na osnovu cega su oni zakljucili poor performance.

Zadnji put sam na evaluaciji imao 3.79 na kraju ugovora a evaluaciju na ovom ugovoru nisam ni dobio niti sam bio obavjesten o evaluaciji.
Mojoj zeni isto prekrsaj company policy i unaccepted behavior i sve to znaci na osnovu lazi koje je ta menadzerka uspijela da naprica HD i on je to uzeo zdravo za gotovo.
A sve je to uradio znaci bez ikakvog dosciplinskog postupka jer staff kapetan nije imao pojma o tome kad smo ga kontaktirali.
Naravno, prije nego smo otisli napravili smo oboje prijave protiv HD za njegovo ponasanje i neprofesijalnost kod securitya jer nas je tako posavjetovao staff jer to onda mora da ode do head office. A posto smo mi concesionari na NCL nasa kompanija je samo prihvatila sve to hladno sto je NCL headoffice poslao i dala nam otkaz.

Sad posto su nas skinuli sa broda dali su cijelom timu papire da daju izjave jer rade istragu o svemu ovome i cijeli tim nije imao pojma sta se desava mislim niko od tima nije imao nista da kaze lose za nas osim znaci tih njenih podanika koji su otisli svi zajedno na isti dan na odmor.

Neki savjet od iskusnijih sa ovakvim stvarima dobro bi dosao jer mi smo u fazonu da posaljemo mejlove na sve moguce adresse i da se zalimo na sve ovo od NCL do Advokata.

Link na diskusiju: forum

Comments

comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.