Kompanija AnQor, nije mi jasna organizacijska struktura njihovog front deska?

Online Rocco_Barocco

  • Cruise Ship Veteran
  • *
  • Posts: 522
Nije mi baš jasna organizacijska struktura AnQor front desk-a.
Obično na riječnim brodovima imaš Pursera (koj se na nekim kompanijama može zvati 1st Receptionist, Front Desk Manager ili Assistant Hotel Manager) i Receptionist (Front Desk Agent na Grand Circleu). Na nekim kompanijama imamo još i Concierga.
E sad, kad odem na njihov offocial web site, na popisu pozicija ima samo Guest Relations Manager. Na brodovima to nije baš uvijek tako, ali po hotelima koji to imaju Gust Relations je zapravo nešto kao Concierge. S obzirom da sam siguran da to nemaju na Anqoru, vjeroajtno se zapravo radi o Purseru, ali prilično oskudan i općenit opis posla ne isključuje mogućnost da to bude i Receptionist.
Je li moguće da na njihovim brodovima umjesto dvije pozicije imamo samo jednu koja ih objedinjuje i pokriva sve njihove poslove?


Offline Househead.

  • Posts: 16

Evo da ti pomognem posto sam bio deo tog Front Deska skoro dve sezone.

Glavni odgovorni za sve je Hotel Manager, takoreći vrh ledenog brega za Front Desk.
Sledeći je Front Desk Manager (FDM), neko ko je zadužen za finansije, otvaranje i zatvaranje kruza, cash flow, elektronsku interakciju sa HR-om, pripremu za carinu, customs i ostale za*****ancije, kao i donekle za interakciju za gostima i problem handling.
Recepcioner je tu u toku dana većinu vremena, menja novac, odgovara na pitanja, radi sign in i sign off sa FDM (kao i Check In i Check Out), prodaje suvenire, u kontaktu je sa Tour Managerom (ili Cruise Directorom), i nadredjeni je Night Watchu ili noćnom recepcioneru (kod mene je organizovao i Crew Show).
Night Watch mislim da nema potrebe da ti objašnjavam, to znaš i sam.
Concierge ne postoji, a FDM se ne zove Purser iz razloga jer većina FDM u toj kompaniji nemaju položeno za prvu pomoć itd, pa ne mogu da ih nazovu tako.
FDM su generalno tražena roba i kad vidiš oglas da ih traže stvarno pomisliš da su to neki ljudi sa milion godina iskustva i šefovi, al stvarnost je malo drugačija… Bugari i Rumuni (negde i Ukrajinci/ke) koji su nabubali engleski, a nemački retko ko priča…
Nadam se da sam ti pomogao bar malo, tekst je loše ispisan jer žurim.
Svako dobro.

Izvor: forum

Comments

comments