Ovo pitanje cekanja se ponavlja gotovo sa svakim kandidatom koji prodje interview, pa evo posebnog topic-a za sve o cekanju izmedju prolaska na razgovoru i dobivanja Letter of Employment, te konacno ukrcaja na kruzer.
Iz mojega iskustva, mogu reci da su sve agencije za zaposljavanje samo mali kotacic jednog velikog mehanizma.
Agencije ne znaju nista dok god im kompanija ne javi da treba toliko i toliko ljudi.
Cim im to jave, saznat cete, jer agencijama nije u interesu da vas drze doma.
One zaradjuju na nacin da vas salju na brod. Vasa "provizija" je neznatna u odnosu na ono sto dobiju od same kompanije za vas ukrcaj.
Agencije cekaju bas poput vas, koji ste prosli interview, i ocekujete da vas predsjednik cruise line kompanije zna po imenu, i uzurbano radi na vasem ukrcaju. Vece cruise line kompanije imaju vise od 20 brodova, i na svakome preko 1.000 clanova posade. Vi ste samo broj, a o vasem stvarnom ukrcaju brine citav jedan department, i
zvace vas tek kad se za to ukaze potreba, ni dana ranije.
Vas dolazak na brod ce biti tako ustiman, da se krevet u dvokrevetnoj kabini nece ni ohladiti od covjeka kojega mijenjate, a vase ce stvari vec biti pred vratima. Onoga dana kada jedan covjek odlazi, drugi dolazi.
Vi se vodite kao raspolozivii za posao, a kada ce se potreba ukazati da vas se pozove, to se tek izdaleka naslucuje.
Ljudi produzavaju ugovore, skracuju ih, mijenjaju ih jedni sa drugima, daju otkaze, odlaze na lijecnicke tretmane, bivaju promovirani na vise pozicije, ili na "vase" pozicije, za koje ste prosli interview, dolaze ljudi koji vec jesu na brodu, bivaju promovirani sa nizih pozicija ... i to je tek priblizna slika turbulencija koje se dogadjaju oko rotacije na "vasoj" poziciji.
Kako je na mnogim mjestima na ovom forumu napisano, ceka se od nekoliko dana do 7-8 mjeseci, pa i godinu dana.
Ja sam cekao nekih 8 mjeseci, a isao sam preko jedne od respektabilnijih agencija.
Lijek je u pronalasku nekih aktivnosti koje ce vas dovoljno zaokupirati da ne grizete nokte, ali ne toliko da biste se po dobivanju poziva za ukrcaj predomislili, sto se dosta cesto dogadja. Dogodilo se i meni. Ali to je vec neka druga prica.